Jump to content

darovnica malodobnoj djeci i može li je majka skrbnik pobiti


Tonino2014

Preporučene objave

Zna li itko rješenje ove situacije. Roditelji su razvedeni i imaju dvoje malodobne djece. Bivša žena ima ogromnu ovrhu nad mužem koju je dobila zbog nesposobnosti sutkinje da sagleda sve dokaze. Otac planira kupiti nekretninu i isti dan napisati daovnicu djeci s time da ima pravo uživanja u nekretnini cca 25 godina. Je li to mogće? Može li majka kao skrbnik i vlasnik ovrhe rušiti darovnicu? Mora li ona uopće biti obaviještena da je to napravljeno? molim za pomoć:glavomozid:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Da li ovaj odgovor važi (ili je u koliziji) za pravo stambenog zbrinjavanja stradalnika domovinskog rata pošto bi otac trebao steći nekretninu kao HRVI na koju ima pravo za sudjelovanje u domovinskom ratu prije nego je uopće upoznao svoju bivšu suprugu. Molim Vas pomozite ima li koji izlaz iz ove situacije?

Buduci da bi otac kao duznik stekao nekretninu pa istu darovao,radilo bi se o prikrati vjerovnika,(naravno ako se isti nemoze naplatiti na drugi nacin)slijedom cega bi vjerovnik imao mogucnost pobijati darovni ugovor.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija