Jump to content

Tko ovršje sudske prekršaje kazne.


dorijan

Preporučene objave

Pekršajno je izrečena kazna. Postupak još u tijeku ( traži se povrat u prvobitno stanje). Kazna je izrečena za gradnju iako je objekat legaliziran i plaćena naknada za ostanak građevine u prostoru. Koji je pravni lijek za prigovor na ovrhu . Naime na poziv susjeda( koji je uzurpirao naše zemljište) izašla je inspektorica usmeno rekla da ljudi pokriju kuću da ne kisne i da neće ništa sankcionirati jer je zakon o legalizaciji bio pred vratima, a gradnja je iz 1988. Još je rečeno da će se preinačiti presuda međutim ovršeno je 10 000 kn, da smo bar znali platili bi 2/3, ovako - blokada!!!!???? U P O M O Ć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

malo je nerazumljiv tekst kojim objašnjavate problem. Spominjete ovrhu, ali i građenje, pa ne razumijem dobro o čemu se radi. Jel je ovršni (pred sudom) ili upravni (pred ministarstvom graditeljstva) postupak u pitanju? Tko je ovrhovoditelj?

 

Uglavnom, ako sam dobro shvatio, radi se o nekoj novčanoj kazni izrečenoj u upravnom postupku legalizacije. I sada se ta novčana kazna ovršuje. Pravni lijek je u tom slučaju žalba protiv rješenja o ovrsi osnovom jednog (ili više) razloga navedenih u članku 50. Ovršnog zakona. Također navedite da rješenje o ovrsi nije na zakonu osnovano, jer da je kuća legalizirana. Pročitajte i naredne članke do članka 55. Nije loše ni biti upućen na parnicu radi takvog nezakonitog rješenja. Preporučio bih da se u istoj žalbi istakne i prijedlog za odgodu ovrhe osnovom članka 65. Ovršnog zakona.

Naravno ovo je sve pod predmnijevom da se radi o civilnoj ovrsi, ne o upravnoj. No praktički su odredbe vrlo slične u oba postupka, ali s određenim posebnostima na strani upravne ovrhe.

 

Ako je sve kako ste napisali, žalba bi trebala biti usvojena i rješenje o ovrsi ukinuto, kao i provedene ovršne radnje.

 

Evo, nadam se da sam Vam barem malo pomogao.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija