Jump to content

Ratificiranje tjela udruge.


imijail

Preporučene objave

Pitanje, tjela udruge (predsjednik, tajnik, blagajnik, odbor) su dali ostavke na slupstini.

Na izvanrednoj skupštini su ponovo izabrani ali nikad zapisnik nije predat u županijski ured i nisu nikad ratificirani od tjela županije. Nastavili su rad i raspolagati imovinom, novčanom, pokretninama i nekretninama. Radi se o preko dva milijuna kuna. Kakve sankcoje i pod kakvo djelo to spada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko Zahtjev za upis promjena u registar udruga (uz koji ide i zapisnik) nije predan uredu državne uprave odnosno gradskom uredu za opću upravu (Zagreb) oni ne mogu u pravnom prometu upotrebljavati niti postupati po promjenama koje nisu upisane u registar udruga (članak 19. stavak 5. Zakona o udrugama). Ukoliko sumnjate na nepravilnosti prijavite ih nadležnom Uredu državne uprave u županiji odnosno gradskog uredu za opću upravu Grada Zagreba ako se sjedište udruge nalazi u Zagrebu. Oni su nadležni izvršiti nadzor nad udrugom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o tome da su na redovnoj skupštini predložene promjene statuta na što su predsjednik i ostali iz članovi izvršnog odbora dali ostavku na mjesta predsjednika, tajnika, blagajnika i ostalih iz odbora udruge ucijenivši skupštinu da se ne naprave izmjene statuta. nakon toga je održana izvaredna izborna skupština na kojem je odustano o izmjena statuta i ponovo su izabrani isti na ista mjesta. Nakon toga od tih skupština zapisnici nisu predani u županijsku upravu za udruge i nisu napravljene nikakve izmjene nego je ostalo po papirima koda nikad nije ništa bilo.

A ovisno o načinu raspolaganja, moguće postoji i kaznena odgovornost.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija