Jump to content

Samoinicjativni raskid ugovora na neodređeno


brigitaa

Preporučene objave

Poštovani,

Radila sam 10 godina u jednom poduzeću. Nakon toga vlasnik je sve svoje tri principala spojio u jedinstvenu grupaciju sa svim postojećim pravima. Tri godine sam dakle u toj "novoj" firmi, sa ugovom na neodređo

Dala sam pismeni otkaz.

Obavještena sam da mi po zakonu trebaju platiti godišnji odomor koji nisam koristila( 19 dana ). Otkani rok po ugovoru je 30 radnih dana. to bi mi bilo do 28.09.

E sad meni je problem jer će mi trebati dati odjavu prije i kao izašli bi mi u susret.

Moje ptanjei je da li mogu nekako ipak izvuć novce za taj g.o. jer smatram da sam zaslužila jer sam radila 46 sati prekovremno a nije mi plaćeno (svaki dan 7 i 8 mjesec po sat ).

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Gledajte, to je stvar dogovora. Ne možete dobiti i ovce i novce. Vi bi i novac za neplaćeni godišnji i kraći otkazni rok. Izbor je jednostavan - ili tražite plaćeni godišnji u cijelosti, ali uz obvezu odrađivanja ugovorenog otkaznog roka, ili se dogovorite, pa svaki od vas neka popusti malo. Koliko? Stvar dogovora.

 

Što se prekovremenih tiče - to uvijek možete potraživati, naravno ukoliko imate dokaze. I vremena, živaca i novaca - jer iz opisanog očito neće ići dobrovoljno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija