Jump to content

Probni neplaćeni rad


bobica93

Preporučene objave

Prijatelj mi je student i javio se na oglas jedne marketinške firme da traže ljude. Zvali su ga i krenuo je s poslom 9.6.2014.godine. Kad je počeo, šef mu je rekao da će mu biti to probno plaćeno a ako budu zadovoljni da će krenut preko studentskog ugovora. Radio je tako cijeli taj ostatak mjeseca i na kraju tog mjeseca je rekao da su zadovoljni s njim i neka donese ugovor te da će mu uplatit "neku kintu" već na početku 7mog mj. kako ne bi dugo čekao kao student. Oko 11.7. su mu počeli spominjat da bi trebao obavit neki posao koji je skroz različit od onoga što je obavljao. On je bio community manager, dakle vodio im je profile na društvenim mrežama, izradio web stranicu itd... Nije htio obavljati taj dodatni, pa je rekao šefu kako se više ne osjeća da želi raditi za njih pošto taj dodatni posao nije u njegovoj domeni zanimanja pa ako bi mogli ispuniti ugovor za to sve šta je odradio do sada (preko 140 odrađenih sati u 6tom mj) da bi mu on rekao da će mu samo platiti onaj dio koji je odradio u 7.mj (tih 14 dana) i da mu ovaj probni neće platiti. I da će mu taj dio isplatiti tek u 8.mj. Nije se javio više, dok mu moj prijatelj nije poslao mail neki dan da se dogovore kad će mu ispunit ugovor, on mu je odg da se javi sutra da se dogovore. Mene zanima, da li postoji neplaćeni probni rad? Ako ne, kakva prava ima moj prijatelj i da li može učiniti nešto po tom pitanju?:hvala:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da nije pristao..pa da li može što učiniti sada? Što se tiče dokaza o tome koliko je radio, postoje profili na društvenim mrežama koje je on izradio, dakle vidljiv je datum i objave pod njegovim imenom. Stoga, da li se može učiniti i stim šta? Da li bi mogao studentski servis što napraviti ili samo pravnim putem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija