Jump to content

posuđen auto,tužba za naknadu štete


ivan.z

Preporučene objave

Posudio sam auto jednom poznaniku ,isti se autom zabio u zid te napravio totalnu stetu ,auto vrijedi po katalogu cca 7000 eura.bila je policija na mjestu nesrece napravila očevid,nema ozljeđenih osoba.dobivam prekrsajni nalog zbog davanja auta osobi na koristenje a da sam znao da isti nema vozacku dozvolu,odnosno da mu je oduzeta na godinu dana iznos kazne 1500 kuna.

E sad pošto osoba ne zeli nikavu suradnju u svezi vracanja duga odlucio bi se na tuzbu radi povrata novaca. Treba napomenuti da auto glasi na tvrtku d.O.o ali sam ga posudio privatno bez ikakvih papira ili ugovora.

 

Da li postoji kakva tuzba za nadoknadu štete,da li je to neko kazneno djelo?koliko se otprilikre plača tužba? Ima li ga smisla tužiti,isti nema nista od imovine ali se nadam da ce jednog dana imat ili barem nesto nasljedit. Sta raditi dalje,s obzirom da se ne zeli nikako dogovoriti oko naknade stete ,on priznaje i stalno odgajda i izmislja no to vec traje 3-4 mjeseca a mislim da od tih njegovih obecanja nema nista nego samo odugovlacenje ...cak je poceo i izbjegavat kontakte itd...inace auto je prodan(ono šta je ostalo od njega) za 6000 kuna i uzeo sam novce sebi.

 

Inace radi se o mom prijatelju koji je ostecenik u ovom slucaju pa me je zamolio da mu dam bilo kakav savjet kako dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li postoji kakva tuzba za nadoknadu štete,da li je to neko kazneno djelo?

 

Kazneno djelo je isključivo ukoliko se uspije dokazati da se namjerno zabio, što naravno nije slučaj. Tužba za naknadu štete jeste realna mogućnost.

 

koliko se otprilikre plača tužba?

 

Ovisi o VPS-u (vrijednosti predmeta spora), te hoćete li se zastupati sami ili angažirati odvjetnika (koji su svijet za sebe). Uglavnom, nemoguće za precizirati bez detalja.

 

Ima li ga smisla tužiti,isti nema nista od imovine ali se nadam da ce jednog dana imat ili barem nesto nasljedit.

 

Vaša procjena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija