Jump to content

Ovrha na plaćeni račun star 2 godine


ludilo14

Preporučene objave

Pozdrav, Izgubio sam parnicu u radnom sporu s jednom firmom.

Čim sam dobio rješenje/pravomoćnu presudu uplatio sam im novac za parnične troškove kao poražena stranka, iznos koji se od mene tražio.

I to je bilo to, pomislio sam da je to zauvijek iza mene, samo još jedno životno iskustvo. No, dogodilo se sljedeće. Dvije godine nakon što sam platio spomenute troškove primam rješenje o ovrsi u kojem ta ista firma traži da joj platim isti taj iznos koji sam već platio. Napisao sam žalbu

i priložio dokaze (uplatnicu) o uplati, ali županijski sud je moju žalbu odbio! Odvjetnik mi sada kaže da moram na novo suđenje da bi dokazao da sam platio?!?!

I sad bi ja trebao potrošiti još nekoliko tisuća kuna na dokazivanje da sam sve platio prije dvije godine, a priloženi dokaz uplate u mojoj žalbi sud mi je već odbacio?!

Tko je tu lud, kako je ovo uopće moguće, što da radim, je li ovo nekakvo kazneno djelo što mi ova firma radi? Ima li netko da je ovako nešto doživio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Morate samo malo precizirati pojmove kojima baratate.

 

Naime, teško mi je za vjerovati da je drugostupanjski sud Vašu žalbu odbio pored dokaza o uplati dugovanih iznosa. Vjerojatnije je da je istu žalbu odbacio. Naime, jako je bitna razlika između pojmova odbio i odbacio.

 

Zašto je odbacio? Jer ste zakasnili s predajom žalbe?

 

U tom slučaju novo suđenje Vam je izgledno. To je ona parnica radi proglašenja ovrhe nedopuštenom. Na istu Vas upućuje ovršni sud. No ako raspolažete potvrdama o uplati, takve se parnice ne trebate bojati. Bit će brzo gotova. Pazite na tužbeni zahtjev. Mora glasiti: "proglašava se ovrha... nedopuštenom". U međuvremenu u ovršnom postupku predložite odgodu ovrhe dok se ovaj postupak ne završi i ponovno ukažite na potvrde o uplati. U slučaju uspjeha u toj parnici, suprotna strana će Vam biti dužna nadoknaditi sve troškove koje ste imali (odvjetnik+sudske pristojbe).

 

Nažalost moguća je ovakva situacija, ako se ne uspije sa žalbom protiv rješenja o ovrsi.

 

Nije kazneno djelo ovo što Vam firma radi.

 

Zašto ne pokušate s njihovim odvjetnikom koji je poslao ovrhu stupiti u kontakt i ukazati mu da je sve to plaćeno i da ćete pokrenuti postupak radi proglašenja ovrhe nedopuštenom gdje će oni vrlo vjerojatno izgubiti i biti u obvezi Vam nadoknaditi sve troškove. Potaknite ga da povuče ovršni prijedlog i predloži obustavu ovrhe.

 

Istina jest da za nekoga tko se prvi put susreće s ovime, ovo je pravo ludilo. :-D

 

Evo, nadam se da sam Vam barem malo poogao.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovrhovoditelj nije primio obavjest o uplati po sudskoj odluci (niste mu je dostavili uplatnicu). predpostavljam.

sudu je podnio prijedlog za ovrhu temeljem ovršne isprave.

sud je donio rješenje za ovrhu temeljem ovršne isprave (sudske presude)

žalba protiv rješenja za ovrhu nije podnešena u zakonskom roku. predpostavljam. niste na vrijeme osporavali potraživanje ovrhovoditelja. rješenje za ovrhu je postalo pravomoćno.

po pravomoćnom rješenju će vam vršiti zaplijenitu plaće ili račune u banci ili nekretnine.

 

nakon plaćanja duga obvezno ovrhovoditelju poslati kopiju uplatnice (preporučeno i sa povratnicom)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala što ste pokušali pomoći. No, dokaz o uplati sam poslao toj firmi tada kada sam i platio, znači prije 2 godine. Imam pismeni dokaz da su mi se zahvalili i potvrdili uplatu. Nadalje, kažete da je nevjerojatno da je županijski sud odbio žalbu, ali to je istina. Evo kako točno piše u njihovom odgovoru - "Odbija se žalba ovršenika kao neosnovana i potvrđuje rješenje o ovrsi Općinskog suda....". Ovo je više od ludila jer sam sebi postavljam pitanje zbog čega mi firma šalje ovrhu iako sam im platio i oni to znaju?! Rok nije prekoračen u mojoj žalbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija