Jump to content

prevođenje policiskog čina u vojni


Kapustić

Preporučene objave

Naime za vrijeme domovinskog rata sudjelovao sam na gotovo svim bojišnicama od Vukovara ( dva puta ) Bljesak,Oluja,Pakrac i druga.

Zbog bolesti sam dana 13.06.2013. godine umirovljen u policijskom činu viši policijski narednik i do dana današnjeg od MUPa nisam dobio odgovor koji se odnosi na prevođenje u vojni čin ( kolege koje su prije išle u mirovinu kao HRVI što sam i ja dobile su uvečanje policijskog čina od jednog do tri, zadnji je išao u mirovinu 2013 godine.

Što se tiče navedenog lijepo bi molio nekog tko raspolaže saznanja na koji nečin se to riješava te prema kojem zakonu ili pravilniku da mi odgovori i pošanje poruku na privatni mail, iz razloga kako bi si isto moga isprintati te na neki način iči na razgovor u MUP "Bolje potkovan".

Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisi napisao da li si otišao u invalidsku braniteljsku mirovinu ili policijsku mirovinu.

 

Da li si (ako si otišao u invalidsku braniteljsku mirovinu) u trenutku umirovljenja imao status HRVI?

 

Ako si otišao u policijsku mirovinu, onda nema prevođenja u vojni čin, a ako si otišao u invalidsku braniteljsku mirovinu sa statusom HRVI iz policije, onda si trebao dobiti vojni čin (vjerojatno satnik, a ta pismena idu "službenim putem"), ali ako imaš rješenje da si položio za zvanje policijskog narednika i to moraju imati i oni u PU u svojim evidencijama.

 

Ima već diskusija o toj temi u ovom forumu samo potraži.

 

Raspitaj se i u svojoj PU u kojoj si radio u kadrovskoj....upitaj ih za pravilnik o prevođenju policijskih zvanja u vojne činove.....

 

Ima ovdje jedna starija tema (vjerojatno se tu nešto i mijenjalo oko tog pravilnika):

 

http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/24047-%C4%8Cinovi-MUP-HV

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da prilikom umirovljenja imao sam status HRVI temeljm koje ću ići u braniteljsku mirovinu, a prilikom umirovljenja sam imao zvanje viši policijski naredni i na višekratne upite u MUP-a dobio sam odgovore da je pravilnik o provođenju policijskih činova u vojne u izradi, a moj radni kolega je 2014. godine normalno sprovede u više policijsko zvanje, prema meni nepoznatom pravilniku, a na upit u PU gdje sam radio da mi predoče riješenje pomenutog kolege temeljem kojeg je preveden u viši policijski čin dobio sam negativni odgovor, no idući tjedan če mi taj kolega na temelju svojeg traženja iskopirati riješenje pa ču biti malo pametniji. Kao što sam i prije naveo odgovor od MUP-a glede čina čekam od šestog mjesece 2013. godine.

Lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija