GrohotniusRulz objavljeno: 19. rujan 2014. Dijeli objavljeno: 19. rujan 2014. Ovako nisam dobio plače za 8 mjeseci nakon čega sam dobio otkaz kao višak radne snage. Platne liste nisam potpisao niti mi je plača za to vrijeme isplačena na tekući račun, niti sam dobio nakon otkaza potvrdu o dugovanju plača. Sve sam uredno prijavio inspektoratu rada nakon otkaza u 2 mjesecu 2014 godine. Dobivam odgovor od inspektorata da se javim na razgovor 25.03.2014 što sam i učini. Izjavio sam da nisam dobio plače niti potpisao platne liste niti uzeo novce na ruke. ( Tekst rješenja dolje niže ) Dalje 10.07.2014 dobivam rješenje u kojemu piše da su utvrđene povrede propisa iz radnih odnosa i to je to. u vezi s predstavkom koju ste podnijeli 25.03.2014. godine, Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, Inspektorat rada, Područni ured Zagreb, Ispostava u Sisku, izvješćujemo da je obavljen inspekcijski nadzor u kojem su utvrđene povrede propisa iz radnih odnosa temeljem kojih je Prekršajnom sudu u Sisku, podnijet optužni prijedlog protiv poslodavca, na kojeg ste ukazali u Vašoj predstavci i odgovorne osobe i to zbog počinjenog prekršaja opisanog i kažnjivog po članku 10. st.1.i 2. Zakona o minimalnoj plaći ( NN 39/13), i zbog počinjenog prekršaja iz članka 85.st.2. Zakona o radu ( NN 149/09, 61/11, 82/12, 73/13), kažnjiv po čl. 294.st.1.točka 51. i st.2. istog Zakona. I sada nadalje me zanima koji je proces pošto su utvrdili povrede prava odnosno neisplate što mi je inspektorica i sama rekla, jer nisam dobio niti potvrdu o dugovanju od firme niti kakav drugi pravni dokumenat koji govori u kakvom se stanju nalazim, odnosno potrebnu dokumentaciju da mofu na FINU prijaviti potraživanja i zatražiti ovrhu.. Koje su mi sljedeče opcije , Što bi dalje trebao učiniti ???????? Hvala unaprijed....... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.