Jump to content

Sklapanje ugovora o radu na određeno


Sparkly

Preporučene objave

01.07. počeo sam raditi u državnoj firmi a ugovor o radu na određeno vrijeme potpisao sam par dana ranije. Ugovor nisam dobio odmah jer su ga trebali potpisati predsjednik Uprave i član Uprave. U ugovoru piše vrijeme rada od 01.07. do 30.09.2014 zbog povećanog opsega posla. Potpisani ugovor dobio sam 8 dana kasnije 09.07. Zanima me smatra li se taj ugovor potpisan automatski na neodređeno vrijeme ako nije bio potpisan od strane predsjednika Uprave i njegovog člana u vrijeme kad sam ga ja potpisivao?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim pomoć i oko mog slučaja vezano za istu temu. Dakle, radi se o slijedećem.. nekoliko mjeseci sam za jednu turističku agenciju radila kao honorarac pri čemu sam ostvarivala pravo na fiksnu naknadu plus proviziju za svaki potpisani ugovor. Spomenuta provizija trebala je biti obračunata i isplaćena krajem tekuće godine. U lipnju mi je ponuđen ugovor o radu. Pristala sam potpisati ugovor. Uz sam ugovor poslodavac je zahtjevao da potpišem izjavu kojom se odričem prava na proviziju za sve što sam odradila prije sklapanja ugovora o radu. No, u međuvremenu sam ostala trudna, o čemu sam u dobroj vjeri odmah obavijestila poslodavca, no on mi više nije želio produžiti ugovor iako sam ja željela i mogla i dalje raditi. No, ono što je najviše diskutabilno je činjenica da mi sada osporavaju isplatu provizije za posao koji sam odradila kao honorarac, iako je bilo rečeno kako za slučaj da ne dođe do produžetka ugovora o radu ponovno mi se vraća pravo na proviziju. Na žalost, to nemam pismeno već je to nešto što je usmeno definirano s poslodavcom. Dakle, moje pitanje je da li imam pravne osnove zahtjevati isplatu provizije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija