supermario_im objavljeno: 30. rujan 2014. Dijeli objavljeno: 30. rujan 2014. Pozdrav svima, imam par pitanja i molim za pomoć. Naime imam obrt i bio sam izvan sustava PDVa ali sam napravio grešku, kod uvođenja fiskalne kase nije posebno naznačeno da nisam u sustavu PDVa i svim kupcima sam izdavao račune sa naznačenim PDVom. Što se tiče nabavke robe ponašao sam se kao da sam van sustava PDVa. Sada mi je naravno došlo rješenje da moram platiti PDV u punom iznosu, dakle PDV koji sam platio prilikom kupovine robe mi nije odbijen od PDV iznosa koji je obračunat na računima. Ovo znači da ću dva puta platiti isti porez. Može li mi netko pomoći i reći šta bi bilo najbolje napraviti, mislim svjestan sam da ovaj PDV moram platiti ali da li imam mogućnosti nekakvog odbitka ili slično s obzirom na plaćeni porez pri nabavi robe. Također me zanima da li mogu sada usred godine prebaciti blagajnu tako naznačim da nisam u sustavu PDVa te nastavim izdavati račune na takav način ili trebam nastaviti kao do sada kao da sam u sustavu? Hvala puno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ninasamja odgovoreno: 25. listopad 2014. Dijeli odgovoreno: 25. listopad 2014. Naravno da možeš prebaciti blagajnu da nisi u sustavu i nastaviti izdavati ispravne račune bez pdv-a. Nikad i nisi bio u sustavu pa je to u redu. A ovaj pdv moraš platiti i nemaš nikakvih mogućnosti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.