Jump to content

Obrt i PDV

supermario_im
 Dijeli

Preporučene objave

Pozdrav svima,

imam par pitanja i molim za pomoć.

Naime imam obrt i bio sam izvan sustava PDVa ali sam napravio grešku, kod uvođenja fiskalne kase nije posebno naznačeno da nisam u sustavu PDVa i svim kupcima sam izdavao račune sa naznačenim PDVom. Što se tiče nabavke robe ponašao sam se kao da sam van sustava PDVa. Sada mi je naravno došlo rješenje da moram platiti PDV u punom iznosu, dakle PDV koji sam platio prilikom kupovine robe mi nije odbijen od PDV iznosa koji je obračunat na računima. Ovo znači da ću dva puta platiti isti porez. Može li mi netko pomoći i reći šta bi bilo najbolje napraviti, mislim svjestan sam da ovaj PDV moram platiti ali da li imam mogućnosti nekakvog odbitka ili slično s obzirom na plaćeni porez pri nabavi robe.

Također me zanima da li mogu sada usred godine prebaciti blagajnu tako naznačim da nisam u sustavu PDVa te nastavim izdavati račune na takav način ili trebam nastaviti kao do sada kao da sam u sustavu?

Hvala puno!

Dijeli na drugim stranicama

• 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

Dijeli

• Napravi novi...

Važna informacija