Jump to content

vozačka dozvola


moneyhunter

Preporučene objave

pozdrav....

2001.godine, položio sam vozački ispit i dobio sam vozačku dozvolu BEZ OGRANIČENJA na dulji rok, ne znam točno napamet, mislim da do 2046.godine, nisam siguran. Dogodilo mi se to da mi je supruga opravla vozačku u stroju za pranje rublja te je slika na vozačkoj bila uništena, dok je sama vozačka bilu u ok stanju. Tijekom redovite kontrole, policija me zaustavila dok sam vozio automobil i rekli su mi da tu vozačku moram zamijeniti novovm, što sam odmah idući dan otišao i učinio, no na moje veliko iznenađenje, rok valjanosti moje nove vozačke dozvole je samo 10 godina. Pa mene zanima:

 

1. Hoću li nakon 10 godina morati ponovno raditi liječnički pregled, iako sam prvu vozačku dobio na puno više godina, ili ću samo morati napraviti novi dokument bez liječničkog pregleda?

2.u slučaju da moram raditi liječnički pregled, zar mene ne obuhvaća onaj zakon koji je bio na snazi u vrijeme kada sam vadio vozačku dozovolu znači 2001.godine, te po tadašnjem zakonu bi mi vozačka vrijedila do 2046.godine

3.Imam li pravo žalbe i kome se mogu žaliti?

4.Imam li pravo tužbe protiv MUP-a ili nekog takvog?

 

hvala....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Da ako su testovi proteklog liječničkog ispitivanja na granicama dopuštenih vrijednosti.

 

2. Obuhvaća vas zakon koji je na snazi kada ste ponovo vadili vozačku dozvolu. Novi propisi čak imaju i retrogradno djelovanje jer će sve "stare" vozačke dozvole vrijediti samo do 19.01.2033. godine zadnji dan roka usklađivanja članica EU s propisima EU pod uvjetom da se EU do tada ne raspadne.

 

3. Ne radi se o nekom postupku da se na njega možete žaliti, ali možete lobirati u Saboru RH i EU parlamentu da se radi vas izmjene propisi koji reguliraju trajanja vozačke dozvole.

 

4. Imate pravo tužiti sve živo i neživo na kugli zemaljskoj, a hoće li tužba biti odbačena drugo je pitanje, U ovom slučaju 100% hoće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trenutno je na snazi obnovljena verzija zakona dok istovremeno nije obnovljen pravilnik, niti je zakonodavac obvezao nadležnog ministra (zdravstva) da to učini.

 

Tendencija je da se vozači srednje životne dobi češće šalju na kontrolu vida.

 

tendencija? znači da na to moje pitanje nema striktnog odgovora? Znači da mogu na liječniki a i ne moram?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija