Jump to content

Ovrha nad pokretninama nakon razvoda


gec55

Preporučene objave

Poštovani,

 

od bivše supruge razveo sam se u veljači. Još uvijek živimo u istoj kući, ali ona u prizemlju, a ja na katu. Sudsku podjelu imovine još uvijek nismo pokrenuli iz financijskih razloga. Ja nemam novca za tužbu, a ona ne pristaje na sporazumno rješenje iako je već sada vlasnica pola nekretnine. Na nekretninu je sjela i banka.

Zbog dugova koji su na moje ime, (iako ih je ona napravila, kartice su bile na moje ime) protiv mene je pokrenuta ovrha nad pokretninama. Auto ne posjedujem.

 

Što ovrhovoditelj u ovom slučaju može ovršiti, odnosno što ne smije ovršiti? Hoće li on popisati stvari samo u prostorijama na katu gdje boravim, ili u cijeloj kući, dakle i tamo gdje je ona? Ako će plijeniti samo na katu, može li se dogoditi da ja ostanem i bez štednjaka i frižidera, budući da u kući imamo od svega po dvoje jer živimo u odvojenom kućanstvu?

 

Dugovanje o kojem je riječ napravljeno je za vrijeme braka, kao što je za vrijeme braka pokrenut i ovršni postupak.

 

Napominjem da je ista osoba već pokrenula ovrhu na moju plaću i da je sljedeća u redu za naplatu, ali joj je očito predugo čekati da se na taj način naplati. Smije li onda ista osoba zbog istog dugovanja pokrenuti istovremeno ovrhu na plaću i ovrhu na nekretninu?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

od ovrhe na pokretninama su izuzeti predmeti navedeni u članku 135. Ovršnog zakona. Ako Vam na popois pokretnina za dražbu stave nešto što spada pod taj članak, prigovarajte.

 

Žao mi je što se ne možete dogovoriti o podjeli bračne stečevine, jer dogovor u ovakvom slučaju bi bio najbolje rješenje.

 

No, ako i platite (kroz ovrhu) nešto od dugova bivše supruge, o tome sačuvajte dokaze jer će Vam trebati prilikom podjele bračne stečevine i zahtijevanja regresa. Sačuvajte i potvrde o peglanju kartica koje samo formalno glase na Vaše ime a ona ih je peglala.

 

Ovrhovoditelj može pokrenuti istovremeno više ovrha zbog naplate istog duga. Ničime nije ograničen.

 

Evo, nadam se da sam Vam barem malo pomogao.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija