Jump to content

Smetanje posjeda nakon 24 godine


Jethro

Preporučene objave

osoba je napravila tavanski stan iznad predmetnog, skupivši 80% potpisa stanara suvlasnika da se odriču istog. ne znajući za pravnu težinu toga, ljudi iz ispod stana se nisu bunili kada je ova probila prozor u njihovu kuhinju, napravila terasu iznad njih i zagradila im totalno svjetlost, oštetili stan do kraja. osoba koja je renovirala tavan lagala je da ima dozvolu, no pri pokušaju legalizacije nije dobila rješenje (odbijenica).

kakav je put da se osoba koja je u posjedu tavanskog prostora kojeg je ogradila tuži za smetanje posjeda nakon 24 godine, da se utuži radi oštećivanja stana ispod i da se traži uklanjanje terase i prozora? ima li osnove za traženje povrata u prvobitno stanje? sjekla je grede, zavarivala, profile stavila, čuda...

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

thx, tako sam i mislio. nego, može li se potraživati uklanjanje terase, bespravno izgrađene i koja nije prošla legalizaciju, iako je sagrađena prije 24 godine, kao i uklanjanje prozora koji ide direktno u kuhinju? za štetu se ne može ustvrditi kada je nastala, jer su oni i prošle godine renovirali... da li je uklanjanje prozora i terase podrazumijevano u "uznemiravanje vlasništva" i na to ima pravo? temeljem čega ta osoba ima pravo biti u tom prostoru? može li se vlasnička tužba podnijeti, ako da, temeljem čega?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija