Jump to content

Uhvaćen s marihuanom


madremadona

Preporučene objave

Poštovanje,

 

prvo, ispričavam se na zidu texta koji ću napisati..

 

tražio sam po forumu i googlu informacije, no ipak sam odlučio ovdje postaviti upit jer nakon načitanih stranica na koje sam naišao, jedino šta znam je da nažalost, neznam ništa..

 

Imam 28 godina, nezaposlen, sss, sa raznoraznim hobijima, a među ostalim i višegodišnji volonter u razno raznim eko akcijama čišćenja.

 

Uglavnom, uhvaćen sam kako konzumiram marihuanu na parkiralištu u gradu, izmjerene količine po njihovom mjerenju "oko" 0.2 grama(znači sitni ostatat jointa; filter te mješavina duhana i marihuane), nakon šta me policajac upitao dali imam još nešto kod sebe, nakon kratkog nećkanja u glavi odlučio sam policajcu predati još jedan "joint" koji sam imao kod sebe, koji su oni izmjerili da je težine "oko" 0.4 grama( ovo je bila čista marihuana spremljena u vrećici, ili kako su je oni stručno nazvali, tzv. "suza". )

Sad kad ovo čitam ovako zvuči strašno, a ja sam samo imao za joint i nisam nikome naudio niti ga ugrožavao sa time šta sam radio..

 

U potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta stoji da sam me se goni po članku 159. st. 2 Prekršajnog zakon u vezi čl. 3. st. 1. Zakon o suzbijanju zlouborabe droga. Ovo privremeno oduzimanje je koliko se sjećam samo lijepa igra riječi? :)

 

Naravno, imam i "Obavijest", di piše da će se za počinjeni prekršaj iz čl. 3 st. 1 Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga koje sam počinio tada i tada protiv mene podnijeti optužni prijedlog, budući je svojim ponašanjem ostvario obilježja navedenog prekršaja, te da tijekom postupka:

tu sad ima osam točaka koje ako treba mogu navesti, ali radi količine texta koju sam do sada napisao neću navoditi, ali uglavnom radi se o mojim "pravima".. Tu obavijest sam potpisao u stanici i primio na ruke.

 

Ono šta sada primjećujem je da nemam još jedan papir koji sam potpisao policajcu koji me priveo, na kojem uglavnom piše kako me on uhvatio sa gore navedenim, zašto taj papir od svih papira koje sam dobio nemam, i dalje se pitam..

 

Izjavio sam da se odričem prava na branitelja i da ću svoju obranu iznjeti na sudu.

 

Kad sam imao 15 godina, također sam bio uhvaćen sa "jointom", to je dakle bilo negdje, 2002-2003 godine, više se ni nesjećam točno, prvo sam bio poslan na testiranje od DO na kojem sam bio negativan na sve droge, a nakon toga sam dobio sudski ukor na prekršajnom sudu. U meduvremenu do ovog trenutnog slučaja nisam napravio nikakav prekršaj, niti sam igdje evidentiran u takvom smislu..

 

Pokušao sam na licu mjesta policajcu lijepo objasniti da me nema smisla privoditi u postaju radi jointa, još nakon šta sam mu dobrovoljno predao joint koji sam imao kod sebe. Na trenutak sam pomislio da ima nade i mudrosti u ljudima, ali uspjeli su me uvjeriti u suprotno veoma brzo. Ipak nezamjeram mu kao osobi, jer kako mi je dotični rekao, ipak je on samo "državni aparat".. Stvarno, stvarno nemam mu šta zamjerat, bio je čak i extra ljubazan, samo da je imao malo mudrosti...

 

Nažalost, nedavno mi se dogodila ovrha nad stanom(u tu priču neću ulaziti, i mogu se jedino nadati da će karma dostići sve pokvarene ljude u ovoj državi, ne samo u mojem slučaju.) iz kojeg sam morao iz seliti sa roditeljima, te u međuvremenu nisam promijenio prebivalište pa sam odmah u stanici dobio kaznu od 500kn, i jos 100kn za prekršajni postupak. Da nisam na staroj adresi opet je došlo radi mene jer sam dobrovoljno rekao da nisam tamo, već da se dogodilo to šta se dogodilo i novu adresu. Na to se očito nemam šta žaliti, već ga podnijeti muški i riješiti globu.. Iako mislim da invalidi neplaćaju nikakve pristojbe?

 

Inače, bolujem od multiple skleroze i imam svu potrebnu dokumentaciju vezanu za bolest unatrag 15 godina od kada sam od nje obolio(posjedujem 75% invaliditeta donjih extremiteta, koji su nekad vidljivi a nekad nisu jer multipla je jedna žestoko promjenjiva bolest). Rekao sam to gospodi u policiji(ne i detektivu koji me priveo, taj je imao šire vidike), no od njih sam dobio samo sarkastičan odgovor u smislu: probaj s'tim pa vidi..

 

Neznam dali ovdje moram naglasiti kako ja smatram 100% sigurnim da cannabis nije u mojem životu, da bi mi kvaliteta života bilo znatno znatno niža, što se tice svih aspekata, te mi nikakvi lijekovi nisu pomogli kao cannabis, a i dan danas imam nuspojave uzetih "lijekova" koje sam prestao uzimati prije 7-8 godina, i koji mi praktički nisu ništa pomogli.

 

Usput, imaju li policajci u ovom slučaju pravo pretraživati po mojem mobitelu? Shvaćam da mi ga oduzimaju da nebih "slučajno" zvao nekoga ili nesto slično, ali me zanima dali oni mogu kopati po porukama i pozivima, jer znam da po mojem definitivno jesu dok mi je bio oduzet...(ako treba, mogu objasniti kako to znam)

 

Zanima me šta mogu očekivati od svega ovoga i dali me možete savjetovat kako da postupam dalje, te imam li uopće ikakve moguće postupke za napraviti?

 

Hvala i lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija