Jump to content

prometno redrstvo - dostava prekršajnog naloga


sakoler

Preporučene objave

Pozdrav!!

Ne znam da li ste dosad imali slučaj sličan ovom, tražio sam ali nisam našao ništa slično pa bi Vas molio za savjet.

Neću Vas zamarati sa mjestom prekršaja ali i u ovom slučaju auto nikome nije smetao niti je ometao normalni tijek prometa ili ugrožavalo nekoga ali ne bi o tome.

Mene zanimaju ovlasti prometnog redarstva.

Ma autu je ostavljena obavjesti o počinjenom prekršaju gdje ne piše kome se žaliti niti u kojem roku, nema upute o pravnom lijeku pa sam istu zanemario.

Onda je nakon 2 godine od redarstva poslana obavijest da dostavim podatke o vozaču što sam i učinio i čekao sam Prekršajni nalog pa da podnesem žalbu.

Nakon toga ja nisam bio na mjestu prebivališta, bio sam poslovno odsutan, rad na terenu i na adresu stanovanja sam dobio od poštara 3 žute obavjesti da podignem poštu, što nisam mogao napraviti.

Da bi mi sada grad preko Fine blokirao račun zbog neplaćene kazne. Odem u grad i u redarstvu kažu da sam izbjegavao dostavu prekršajnog naloga te da su isti stavili na oglasnu ploču i na taj način oni su završili prekršajni postupak. :-?:-?

Da li je moguće da prometno redarstvo ima tolike ovlasti? Pa meni kazna nije niti uručena. Meni je uskraćeno pravo na žalbu. Pa ja kao stranka u postupku imamo pravo žalbe i na kazne od policije i na odluke Suda, a u ovom slučaju prometni redar i gospođa u gradu su mi bili i policija i Sud, bez mogućnosti žalbe. Mislim da ovo nije sve po zakonu (bar ne bi trebalo biti) i da grad radi punjenja svoje blagajne zlouporabaljava Ovršni zakon.

 

Molio bi Vas da kažete svoje mišljenje o ovoj situaciji i pravni savjet.

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po zakonu je i ništa nije sporno. A ima li sad lijeka, to će ti morati reći pravnici kad navrate.

 

Prvo hvala na odgovoru.

Volio bi znati po kojem zakonu? Čitao sam Prekršajni zakon i nisam našao ništa konkretno, pogotovo vezano uz dostavu u čl. 148. PZ-a.

Malo mi je teško povjerovati da oni mogu Obavezni prekršajni nalog kojim me kažnjavaju staviti na oglasnu ploču u prostorijama grada i smatrati ga uručenim, to je po meni lov u mutnome. To niti policija ne radi već traži osobe i uručuje pismena, Sud izdaje dovedbene naloge, raspisuju se potrage sa mjerama pripočiti adresu i sl. Također mi je teško povjerovati da djelatnica u gradskoj upravi može sama okončati prekršajni postupak bez da je meni dana mogućnost žalbe i odlazak na Sud pa ako sud odluči sa sam napravio prekršaj, u redu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija