Jump to content

uspostava prijašnjeg stanja


stolic1

Preporučene objave

Poštovani,

 

ovom prilikom vas molim za savjet.

danas sam dobila poziv od odvjetničkog ureda radi uspostave prijašnjeg stanja ,na koji poziv se moram očitovati u roku 8 dana. Naime živim u stambenoj zgradi sa 6 stanova,koja je na dva kata,a moj stan se nalazi na drugom katu. Na jednoj strani zgrade su 3 stana i tako na drugoj strani preostala 3. Svaki od tih 6 stanova ima svoj dimnjak, te je to izvedeno na način da stan u prizemlju ima jedan odnosno samo svoj dimnjak,stan na prvom katu ima dva dimnjaka u stanu,svoj i od susjeda iz prizemlja a ja na drugom katu u stanu imam tri dimnjaka,isto tako svoj i susjedova dva. To možda nebi bio problem da je firma koja je pravila glavni projekt nije napravila glupost tako da je moj dimnjak locirala točno kod vrata od dnevog boravka di po nijednoj logici ni zakonima fizike ne može stati peć na drva, jer se tada vrata od dnevnog boravka nebi mogla otvoriti. poradi navedenih razloga pitala sam susjeda da mi dopusti da napravim priključak na njegov dimnjak jer svoj ne mogu koristiti,a kako je on vikendaš, odnosno živi u inozemstvu te u zgradi boravi samo preko ljeta,te slijedom toga ne koristi svoj dimnjak.On se s time složio, da bi sad radi nekog nesporazuma između mene i njega koji nema veze s dimnjakom a zbio se prije godinu dana ja od njegovog odvjetnika dobila taj poziv da zatvorim izvedeni priključak na dimovodu koji pripada posebnom dijelu građevine u vlasništvu tog susjeda. Sad mene zanima što dalje da učinim? Kako to da njegov posebni dio prolazi kroz moj posebni dio,odnosno kroz stan koji je u mom vlasništvu,koji mi zauzima prostor u stanu i ja ga ne smijem koristiti?! Znači,njegov dimnjak prolazi kroz moj stan i zauzima mi prostor a on u svom stanu ima samo svoj dimnjak,i da ja ne smijem koristiti nešto što fizički spada u moj stan???

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

Obzirom da ste Vi izvršili priključak na njegov dimnjak uz njegovu suglasnost prije više od godinu dana ili više ,Vi se nalazite u mirnom posjedu dimnjaka uz njegovu suglasnost i Vaš susjed nema pravo na pokretanje posjedovne parnice ,jer je protekao rok od godine dana .

Vaš susjed nema pravo na posjedovnu zaštitu,ali bi imao pravo na podizanje vlasničke tužbe,od koje se Vi također možete braniti da ste u mirnom posjedu tog dimnjaka i da ste stekli vlasništvo dosijelošću.Sa pravno educiranom osobom konzultirajte se u vezi rokova .Naime važno je koliko dugo koristite taj dimnjak.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovana !

Ne smije ga zatvoriti ali ako se to ipak dogodi tada

odmah podnesite tužbu za smetanje posjeda i povrat u prijašnje stanja.

Rok za podnošenje tužbe je 30 dana od počinjenja.Prije toga ga upozorite da se nalazite u mirnom posjedu , te da ga molite da se

pridržava važećih propisa .Pismo mu pošaljite preporučeno s povratnicom

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali on uporno sad tvrdi da on meni nije dopustio da koristim taj dimnjak,znači to je moja riječ protiv njegove

nije ne trebalo tražiti suglasnost.

dimnjak je zajednički dio zgrade kao i hodnik sa stepenište, krov, zajedničke instalacije za struju vodu. plin itd.

ne plaća održavanje i čiščenje dimnjaka. plaća se iz pričuve.

u kupoprodajnom ugovoru nije navedeno da je kupio i platio i dimnjak.

obratite se upravitelju zgrade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija