anonimno objavljeno: 21. kolovoz 2006. Dijeli objavljeno: 21. kolovoz 2006. knjiga položenih ugovora Molim vas za pomoć! ako knjiga položenih ugovora nije otvorena-provjerila na gruntovnici, (zgrada još nije upisana,radi se o livadi u zk,u tijeku je pracelacija i ostali postupci), a stan je kupljen od vlasnika zgrade koja nije upisana, da li mogu ja kao vl.stana otvorit tu knjigu i kako?kako da evidentiram svoje vlasništvo?Ko može otvoriti tu knjigu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Paracelsus odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Dijeli odgovoreno: 21. kolovoz 2006. KPU- knjiga je Tranzicijska izmišljotina onih 70 000 Račanovih komunista koji su promjenili dresove i prešli u HDZ 1990 i 91.. Tvoja priča će se završiti upisivanjem zgrade i promjenom kulture "livada" u "dvorište" i slč. u samo jednoj z.k knjigi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Upravo ovdje na legalisu dobila sam informacije da je to jedino što u konkretnom slučaju mogu učiniti, no uvidom na zk odjelu saznala sam kako kpu nije otvorena. naime, zgrada nije upisana niti je zemljište sređeno, a stanovi su odavno rasprodani. Niti ih mogu tužiti niti upisat?! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Mora postojat KPU jer to i zakon propisuje (v. Polaganje isprava) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 21. kolovoz 2006. da, vidjela sam, ali tko je ovlašten otvoriti tu knjigu---vlasnik zgrade ili? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Sud - kakvo pitanje Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 21. kolovoz 2006. mislila sam ko stavlja zahtjev za to, inicijativu,neće se sam sud sjetiti niti vidim da to ide po službenoj dužnosti. Znam da nemrem ja otvorit KPU niti zk ul...Ispričavam se na pogrešno postavljenom pitanju, ali ne znam kako evidentirat vlasništvo prije nego se zgrada uopće upiše... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Treba podnijeti prijedlog za upis - a oni neka odbace (u našim gradovima da nema KPU ja ne znam kako bi ljudi uopće imali neku nekretninu na svom imenu) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 21. kolovoz 2006. kakve mi koristi kad odbace prijedlog...moja stranka je stekla stan od druge osobe koja je to kupila od vlasnika neupisane zgrade? muka mi je jer nikako da složim situaciju... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Niste ni probali podnijet prijedlog, jel Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 21. kolovoz 2006. nije izvršena ni parcelacija, u zk je upisana neka šuma, a nositelj iste nije vlasnik zgrade nego neki ljudi koji su to prodali...zbog toga problem kod formulacije, a nemam dokumentaciju o slijedu...zato ne znam Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Tu je problem samo slijed, ništa drugo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 21. kolovoz 2006. možete podnijeti prijedlog za upis u knjigu položenih ugovora, ako imate dokumentaciju koja je za to propisana pravilnikom: Članak 13. Uz prIjedlog za upis u knjigu "PU" predlagatelj je zemIjinoknjinom sudu duan priloiti: - ispravu (ugovor o prodaji stana ili presudu koja ga nadomjeta) koja pored zakonom određenih sastojaka sadri i sve podatke koji se upisuju u list A; - dokaz o tome da je.prodavatelj nositelj prava raspolaganja na stanu koji je predmet upisa odnosno vlasnik, ukoliko je izvrena pretvorba vlasnitva sukladno posebnim propisima (ugovor o građenju, kupoprodajni ugovor,ugovor o prijenosu prava koritenja i raspolaganja, pravomoćna sudska odluka i sl.). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 21. kolovoz 2006. Hvala, bila sam danas na zk odjelu i dala mi je još neke informacije, a ja vam se od srca zahvaljujem na trudu i pomoći. Samo tako nastavite,svaka čast Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.