Jump to content

Jedan ugovor, dvije nekretnine


dalmatien

Preporučene objave

Pozdrav

Molio bih ako mi netko može odgovoriti dali je moguće dvije različite nekretnine istoga vlasnika prilikom prodaje staviti na jedan kupoprodajni ugovor, konkretno stan i garaža nalaze se na različitim vlasničkim listovima, vlasnik je isti. Mora li se prilikom prodaje budućem vlasniku praviti dva kupoprodajna ugovora ili može sve ići na jedan. Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Ne moraju biti dva ugovora ,ali trebaju biti u dovoljnom broju primjeraka da bi se mogli provesti u ZK.

U ugovoru moraju biti točno naznačene k.č. ,površine , površine objekata ,te tabularna izjava prodavatelja kojom dopušta bez ikakvih daljnjih zahtjeva prijenos prava vlasništva sa prodavatelja na kupca .

U ugovoru treba biti naznačena cijena i rok isplate ,te da će se tek po isplati punog iznosa kupac moći uknjižiti .Kod kupoprodaje trebate provjeriti u katastru tko je registriran kao posjednik i usporediti sa gruntovnicom .Smatra se da kupac koji je kupio nekretninu bez provjeravanja upisa u katastru da nije bio u dobroj vjeri prilikom kupovine i to Vam može zakomplicirati cijeli postupak kupnje i uknjižbe .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija