Jump to content

Pravo na trudničko bolovanje


ranaana

Preporučene objave

Nakon prekida radnog odnosa od 8 mj. zaposlila sam se u novoj firmi u kojoj radim 6 mj. S obzirom da sam ostala trudna i nesmijem po preporuci doktora više raditi zanima me dali imam pravo na trudničko bolovanje tkz."čuvanje trudnoće" i kolika naknada bi mi se isplaćivala?

Plaća mi je 5,5 tis.kn.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bih želio dobiti ječmenec, ali ............ , ukoliko ste privremeno nesposobna za rad prema ocjeni izabranog doktora ginekologa to znači da ste u radnom odnosu i upitna je samo i jedino visina nadoknade plaće, izgleda da imate pravo o kojem pišete, no visina naknade ovisi o prethodnom stažu osiguranja, ukoliko imate najmanje devet mjeseci neprekidno ili 12 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine tog staža tada je nadoknada plaće najviše 4.250 cca kn, ukoliko to nemate 850 cca kuna.

uređeno: od rubens
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

 

mene zanima računa li se vrijeme provedeno na komplikacijama u neprekidni staž koji je naveden kao uvjet za porodiljni (12 mjeseci) s time da mi je nedugo nakon otvaranja komplikacija istekao ugovor o radu?

 

Naime, otvaram porodiljni 18.12, ali imala sam prekid od dva mjeseca (6 i 7 mjesec) radi komplikacija - hospitalizirana itd. Od početka pedagoške godine opet radim i radit cu sve do datuma kada moram na porodiljni.

Naglasavam da mi je u vrijeme odlaska na komplikacije ugovor istekao tako da ta dva mjeseca nisam bila u radnom odnosu (radila sam u skoli na određeno što znači da bi svakako preko ljeta bila nezaposlena).

 

U elektronickom ispisu staža navedeno je da je trajanje staža za te komplikacije 2 mjeseca.

 

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To bi se trebalo računati u staž osiguranja no u svakom slučaju provjerite točno datume u službenim evidencijama jer je ovo izgleda sve dosta na knap, da bude ono sigurno da je to tih 12 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine.

 

 

Hvala na brzom odgovoru.

 

Ovdje se ne radi upitu staža za komplikacije nego o uvjetu staža za porodiljni dopust, a tu se traži 12 mjeseci neprekidno ili 18 u posljednje 2 godine.

Ovih 18 svakako imam, ali evo htjela sam samo provjeriti što se sve računa u staž.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

trenutno sam na komplikacijama u trudnoci i primam 830,00 kn mjesecno jer sam imala 14 mjeseci staza sa prekidima (uvjet je 18 mj sa prekidima), zanima me sada da li cu ja kod otvaranja porodiljnog dopusta 45 dana prije poceti dobivati iznos pune place jer cu imati 19 mj staza ili cu dobivati 1600 kn?

Molim vas za odgovor. Hvalaaa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija