Jump to content

Pravo viđanja djeteta


astra1

Preporučene objave

Poštovanje svima, zanima me moja pravna situacija...sa suprugom sam u predrazvodnom vremenu - zapravo, ona je rekla da će pokrenuti razvod i oboje to želimo,no još ništa nije poduzela po tom pitanju,osim što je s djetetom otišla svojima. Pitanje - mogu li ja pokrenuti razvod (jer dijete nema još 1g) ili to još uvijek može isključivo majka djeteta ako je dijete u toj dobi? (mislim da je takav zakon bio prije). I drugo pitanje - do sada smo dogovorno uspjevali sve oko viđanja djeteta,no kako sam se zaposlio, gđa mi se prijeti da to više nemože tako jer se dijete "traumatizira" ako ja nju viđam onda kad je meni to zbog posla dozvoljeno vremenski. ?! Naravno,nastala je pomutnja oko toga,jer tehnički smo još u braku, ima li ona uopće pravo meni određivati kada i koliko ja smijem viđati svoje dijete? Gdje da idem prvo to prijaviti ili što drugo učiniti?

:(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje - mogu li ja pokrenuti razvod (jer dijete nema još 1g) ili to još uvijek može isključivo majka djeteta ako je dijete u toj dobi? (mislim da je takav zakon bio prije).

 

I sad je isto - čl. 50. st. 3. http://www.zakon.hr/z/88/Obiteljski-zakon.

 

I drugo pitanje - do sada smo dogovorno uspjevali sve oko viđanja djeteta,no kako sam se zaposlio, gđa mi se prijeti da to više nemože tako jer se dijete "traumatizira" ako ja nju viđam onda kad je meni to zbog posla dozvoljeno vremenski. ?! Naravno,nastala je pomutnja oko toga,jer tehnički smo još u braku, ima li ona uopće pravo meni određivati kada i koliko ja smijem viđati svoje dijete? Gdje da idem prvo to prijaviti ili što drugo učiniti?

 

A kaj bi vi trebali dati otkaz da viđate dijete kada njoj odgovara? Dajte se dogovorite ko ljudi, pustite njoj da kaže kada biste mogli vidjeti dijete, ali naravno ne u periodu kada ste vi na poslu. Pokažite više razuma od nje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To sam joj i pokušavao objasniti, da zbog dobrobiti djeteta i ja moram raditi,nemogu si dopustiti da ne radim!Ali isto tako želim vidjeti svoje dijete onda kada to mogu..živimo 20tak km udaljeni,i nije mi problem otići po dijete,ona ne želi ni slušati i samo trubi da je ona bila u Centru za socijalnu skrb i zna svoja prava..i da će ona određivati vrijeme posjeta..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Dijete ima 16mj , otac ima pravo vidanja jednom do dva puta tjedno, upisan je u rodni list kada je dijete imalo 10mjeseci, znaci on dolazi kod mene doma, uredno na vidanja, sada bi on vozio dijete kod svojih roditelja koji nisu nazvali niti jednom ni pitali za dijete cijelo ovo vrijeme. kada ulazi u moju kucu niti ne pozdravi. moram napomenuti, pri upisu na maticnom otac se nije izjasnio o nacionalnosti te je izjavio da se smatra indijancem. (ne nije indijanac, roden je tu gdje i ja, a nacionalnost mu je kao i moja.) covjek ima problema, ocito. sada mu je trenutno oduzeta vozacka dozvola zbog saobracajne koju je skrivio, a na autu nema ni registraciju.

ne moram Vam objasnjavati kako to smatram problemom, njegove ceste nesrece sa vozilima. moje pitanje se odnosi na djetetovu dob, smatram da je premaleno da ide sa ocem 50km koji ne moze vozit ni sam sebe bez da ne skrivi nesrecu, a osobito se ne osjecam ugodno pustiti ga samog s ocem kojeg prakticki ni ne pozna da ga odvede meni i njemu (djetetu) nepoznatim ljudima. Jednostavno mislim da njegova okolina i on sam nije sigurna za moje dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zanimljivo. iz kojeg razloga bi ja svoje dijete na krscanski Bozic odvlacila od svojih nonota i none sa kojima zivi, (mojim majkom i ocem) i tetom. (svojom sestrom) kod drugih ''bake i djeda'' koji za to dijete u zivotu nisu pitali.i jos su nevjernici.

 

zaista, logika vam je vise nego razumna.

 

nadala sam se strucnijem odgovoru, no sto je tu je. , nebi islo:)

 

ugodni blagdani

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija