Jump to content

Sporazumni otkaz na zahtjev poslodavca


babivita

Preporučene objave

  • 4 tjedna kasnije...

Pozdrav,

Također imam sličnu situaciju. Supruga je dobila otkaz sa točno tom formulacijom "sporazumni otkaz na zahtjev Poslodavca". Vjerojatno zbog toga da mogu zapošljavati nove na to radno mjesto i uzimati poticaj za zapošljavanje od države.

Njoj tvrde da će je HZZ odbiti u vezi naknade ali da se mora žaliti na ministarstvo rada i socijalne skrbi da će ostvariti pravo na novčanu naknadu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijep Pozdrav. I ja sam u sličnoj situaciji. Šefovi su mi jučer rekli kako mi nemaju namjeru produžiti ugovor. I uz to, rekli su mi da mogu ostati kod kuće, još ovih par dana do kraja mjeseca, da razmislim što ću i kako dalje. Ja sam pristao, međutim danas več imam drugačije mišljenje o svemu tome. Dali ću ja primati naknadu s biroa ? Odnosno, čitao sam prijašnje komentare i nisam siguran na čemu sam ja zapravo!?

 

Dali postoji mogučnost da mi daju izvanredni jer sam preostalih nekoliko dana ostao kod kuće i nisam došao na posao, odnosno da sam grubo prekršio nekakva pravila radnog odnosa? Ili će oni jednostavno čekati da istekne ugovor i da mi ga ne produže?

 

Znam da postoje zakoni da oni ne smiju zapošljavati radnika na šest mjeseci, ali se ne sjećam točno pod kojim je to uvjetima?

 

Molio bih Vašu pomoć, jer ne želim opet izgubiti pravo na naknadu, a pošteno sam ju zaslužio. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija