Jump to content

Ugovor o kreditu i prestanak placanja istog?


deklok

Preporučene objave

Imam pitanje vezano uz jedan ugovor za kredit, naime radi se ovako jedna osoba A je digla nenamjenski kredit za drugu osobu B, ali osoba A je digla kredit na svoje ime u banci. Osoba B je kreditno nesposobna zbog primanja, ali taj kredit redovno otplacuje osobi A. U ugovoru se nigdje nespominje sta nakon smrti osobe A, osim da u slucaju neplacanja kredita osobi A sjedaju na racun u banci, ali nigdje se nespominje sjedanje na nekretninu osobi A. Nakon 5 god. osoba A umre, za sve to vrijeme osoba B daje redovno novce banci za taj kredit ali osoba B nije nikakav jamac niti nista i nigdje se nespominje u ugovoru za taj kredit osim za punomoc da moze raspolagat racunom u banci, osim sto osoba A daje punomoc osobi B da ima pravo raspolagat sa njegovim racunom u banci. Nakon smrti osobe A nekretnina koju osoba A ima preuzima sestra na svoje ime i zatvara racun na koju je osoba A primala mirovinu, ali kredit je dignut u drugoj banci i osoba B ima punomoc za racun u banci na kojem je i dignut kredit.

-Mene sad zanima dali kojim slucajem banka moze sjest na tu nekretninu u slucaju neplacanja tog kredita jer sestra je u procesu preuzimanja nekretnine na svoje ime, a planira ga i prodat. Osoba B vise nebi htjela isplacivat taj kredit jer trenutno nije bas pri novcima da isplacuje taj kredit, a osoba A koja je digla taj kredit je umrla. Osoba B je u dobrim prijateljskim odnosima sa sestrom od preimunle osobe A, pa dali je ikako moguce da banka sjedne na tu nekretninu ili jednostavno da osoba B prestane isplacivat taj kredit i ako je budu zvali iz banke jer je ostavila broj posto osoba A prilikom dizanja kredita nije imala telefon i kaze da je osoba A umrla i da ona nema veze sa tim kreditom?

Nadam se da ste shvatili sta sam reko i ispricavam se na dugackom tekstu, ali sam morao nekako docarat cijelu situaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osoba A je dužna vračati kredit odnosno nasljednici, do visine nasljeđene imovine, ako nema jamaca.

dali je za posudbu novca ( od kredita) sklopljen ugovor o posudbi ili pismena priznanica.

nasljednici nasljeđuju i taj ugovor ili potvrdu, ako postoji.

 

plaćanje rata kredita je usmeni ugovor i priznanje duga (u slučaju da ne postoji pismeni ugovor).

smatram da bi bilo bolje da osoba B i dalje plaća kredit do otplate. banku nije briga ko plaća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija