Jump to content

ovrha komunalne naknade za obrt zatvoren po sili zakona


hrenovic

Preporučene objave

Poštovani,

neugodno sam se iznenadio kada sam danas u fini doznao da će me Grad Zagreb ovršiti za 21000 kn,zbog komunalne naknade.E sad,moj problem je slijedeći:u 12 mjesecu 2009g.moj obrt je zatvoren po sili zakona,a ja nisam bio upućen da tu promjenu moram dostaviti u Gskg osobno,mislio sam da će to ići automatizmom.Ugl.,terete me za neplaćanje kom.naknade za 2010,2011,2012 godinu,dakle za vrijeme nakon što je moj obrt već bio zatvoren,a druga osoba je na toj adresi obavljala djelatnost.Napominjem da NISAM bio obaviješten o prisilnoj naplati koja je zatražena prošle godine(tako da mi je istekao rok za žalbu) i da danas nisam išao na finu ne bih ni bio upoznaz s ovom ovrhom!

molim za savjet,imam li ikakvog načina osporit ovrhu i moje zaduženje prema GSKG?

unaprijed hvala i lijep pozdrav svima!

tomislav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vlasništvo je osobe koja sad tamo ima obrt,kod koje sam ja prije bio u najmu.Meni nije jasno da li gskg ima pravo to potraživat od mene,i što znači "po sili zakona"?ako je moj obrt zatvoren,kako me i dalje mogu teretit za kom.naknadu,iako ga nisam fizički kod njih odjavio?da li su onda oni u to isto vrijeme pokušavali naplatiti za isti prostor 2 kom.naknade-meni i sadašnjem obrtniku?s obzirom da sam laik,kojoj vrsti odvjetnika se moram javiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

???? vrsta odvjetnika ? kod nas postoje samo odvjetnici koji su završili pravni fakultet, položili pravosudni ispit i članovi su odvjetničke komore.

 

stupi u kontakt sa vlasnikom objekta. ako vlasnik objekta plaća kom.naknadu zamoli ga da ti da kopije uplatnica. koristi ih kao dokaz o nepostojanju duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam mislio nikoga uvrijediti,ali koliko je meni iz iskustva poznato,odvjetnik koji se bavi krivičnim pravom mi je rekao da on nije stručnjak za ovo područje,te je zato moj upit bio kojoj vrsti odvjetnika da se javim.sa vlasnikom nisam ostao u dobrim odnosima,tako da mi sigurno neće na bilo koji način pomoć.svejedno hvala na savjetu.molio bih još da mi kažete koja su moja prava glede ovrhe koju NISAM primio,niti na bilo koji način bio obaviješten o istoj,što mi je upropastilo žalbeni rok.mene brine da nikad neću izaći iz začaranog kruga ovrha,jer mi se ovakve ovrhe bez obavijesti mogu teoretski javljat kad god se neko sjeti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam mislio nikoga uvrijediti,ali koliko je meni iz iskustva poznato,odvjetnik koji se bavi krivičnim pravom mi je rekao da on nije stručnjak za ovo područje,te je zato moj upit bio kojoj vrsti odvjetnika da se javim.

 

Onome koji se primarno bavi ovršnim/obveznim pravom.

 

Niste ništa pogriješili sa upitom, jer specijalizacija je sve veća sadašnjost. "All-round" odvjetnici su rijetkost, u pogledu kvalitete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://www.zakon.hr/z/74/Ovr%C5%A1ni-zakon

obrati pozornost na čl. 209. st.4., čl.210.st.1.

 

pismeno od fine zatraži dostavu zahtjeva za izravnu naplatu i rješenja o ovrsi.

kad primiš traženu dokumentaciju od fine nadležnom sudu podnesi prijedlog za proglašenje ovrhe nedopuštenom ili od ovrhovoditelja traži (pismeno sa povratnicom )dostavu rješenja za ovrhu na adresu prebivalošta . ako od ovrhovoditelja primiš rješenje o ovrsi postupi po uputi o pravnom lijeku . osporavaj rješenje o ovrsi u cijelosti zbog promašene pasivne legitimacije (nisi vlasnik nekretnine).

 

možda je rješenje za ovrhu dostavljeno na adresu obrta ? možda je vlasnik objekta primio rješenje za ovrhu.na rješenje nije upućena žalba i ono je postalo pravomoćno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija