Jump to content

Formiranje javnog puta


anton887

Preporučene objave

Molim vas za odgovor na ovu situaciju:

 

prilikom podnošenja Zahtjeva za legalizaciju do kuće mi nije bilo javnog pristupnog puta, a koji je preduvjet za potpuni zahtjev i konačno donošenje rješenja o izvedenom stanju. kada sam se obratio Općini rekli su da imaju u planu rješavanje tog puta, ali ne u skoro vrijeme. Predložili su mi da privatno angažiram projektanta te da osobno platim izradu posebne geodetske podloge i idejnog projekta prilaznog puta. također su mi rekli da će mi Općina taj iznos od 2.tisuće eura refundirati.

 

Nakon što sam sve to napravio i ishodio rješenje o izvedenom stanju zatražio sam povrat obećanih sredstava. Odgovor je da Općina nema trenutno novaca za povrat.

 

Obrazac kojem sam podnio Upravnom odjelu zove se Zahtjev za formiranje javnog puta radi potrebe priključka na javno prometnu površinu i komunalnu infrastrukturu.

 

Također moram naglasiti kako na toj dionici(javnog puta) još nema niti ceste već je tzv. bijeli put, za kojeg opet spominju da će s vremenom napraviti cestu.

 

Ljubazno Vas molim za odgovor da li uopće imam pravo na povrat sredstava za projekte koje sam financirao za formiranje javnog pristupnog puta? Ako imam ljubazno Vas molim na što da se pozovem i da li je to doista dužnost Općine ili vlasnika objekta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Za pristupni put odgovoran je investitor .Na čestici bez prilaza nije moguća gradnja .

Da bi općina trebala platiti treba put biti u urbanističkim planovima i rješena imovinsko pravna pitanja . Preko privatnog vlasništva bez izvlaštenja nema javnog puta .Vi kažete javni put ,pitanje je preko čije nekretnine i za koga .Ako je k.č. Vaša tada bi se Vi trebali pismeno odreći u korist LS.

Vaš post nije jasan .Mislim da bez naprijed navedenih predranji od povrata novca nema ništa .

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani ude, hvala na odgovoru. Evo ovakva vam je situacija pa ljubazno molim za odgovor. Taj pristupni javni put je u urbanističkom planu već godinama, ali nije bio upisan u katastar. U Općini su rekli da je to javni put i da je taj put ionako predviđen planom za cestu. Stoga je geodet i mogao bez problema napraviti idejni projekt i projekt prilaznog puta. Da vam budem iskren taj put ionako prolazi uz sjeverni rub čestice koja je u gradonačelnikovom vlasništvu zato i nije pravio probleme jer se sam odrekao dijela čestice za taj put.

 

rečeno nam je da imamo pravo na povrat jer je riječ o javnom pristupnom putu koji je predviđen planom. Evo malo sam vam uspio približiti iako ni nama nije sve tu posve jasno kako i zašto su rekli da bi nam vratili uložena sredstva od 2 tisuce eura. MOlim za pomoć,.. Rado ću odgovortiti na svako pitanje koje mi postavite da bi došli do rješenja

 

hvala van najljepša

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo da nastavim sa pristupnim putom. Naime, put je u vlasištvu Općine ali su meni rekli da od svoj trošak izradim geodetsku podlogu i idejni projekt prilaznog puta te će mi oni s vrmenom vratiti. Podnio sam Zahtjev za formiranje javnog puta. >Općina mi je dala spisak ovlaštenih geodeta te je jedan od njih sve to i naptravio i naplatio. Danas mi govore da nemaju novaca za povrat sredstava. Da li doista imam pravo na povrat i na što bih se sve trebao pozvati? Molim ljubazno za odgovor....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija