Jump to content

nakon nasljedstva


nasljednica ovrhe

Preporučene objave

Molim Vas za pomoc.

Op.sud poziva mene i mamu-kao nasljednice ovrsenika-za preuzimanje postupka.Nastavlja se ovrsni postupak ciji je prekid bio utvrđen zbog smrti ovršenika-oca.

Ovrha je od hrt-a iz 12/2004 a prekid postupka 5/2011 zbog smrti(4/2007)

Neznamo o kolikom i kojem se dugovanju radi pa me zanima moram li se javiti sudu za to preuzimanje ili ce svakako doci do mene?

Sto mi je raditi?

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,prihvatila sam nasljedstvo,time i dug.U obrazloženju pise da ce se postupak koji je prekinut zbog smrti stranke nastaviti kada nasljednici ostavine preuzmu postupak.

E sad,posto je ovrha iz 12/2004 ide li zastara nakon 10g(za mjesec dana)? Ili nas dvije idemo na sud, preuzimamo postupak,dug ide na dva dijela, i ovrha ide na nasa imena, pa je zastara tek onda za 10 g?

I jos ovo-protiv ovog Rjesenja u kojem se pozivamo preuzeti postupak možemo izjaviti zalbu u roku 8 dana,ali na sto se zaliti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve vam piše u linku koji je naveo Bovu.

 

Ako je prijedlog za ovrhu podnesen prije isteka zastarnog roka (godina dana od dana dospijeća), zastare nema, jer za cijelo vrijeme trajanja postupka zastara je u prekidu, sve do pravomoćnog okončanja postupka. Nakon toga vrijedi ovaj 10-godišnji rok koji spominjete (ako se u međuvremenu ne promijeni sredstvo ovrhe, pa sve iznova).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija