Jump to content

Postupanje policijskog službenika


Spitfire

Preporučene objave

U trećem mj.o.g zaustavio me policijski službenik na motoru, parkiran pored kolnika s laserom..ustanovio da sam vozio 95km/ u naseljenom mjestu te nisam bio vezan pojasom..objasnio mu da pokušavam stići do Hitne s djetetom kojemu očigledno nije bilo dobro..rekao da ga slijedim te s rotirkom nas doveo do Hitne..supruga je primljena na Hitnu s djetetom a ja ostao s policijskim službenikom koji mi je pojasnio da sam počinio dva prekršaja te da to dođe 2500, a da se za hitna stanja zove vozilo Hitne pomoći. Složivši se s njime rekao da su mi iz Hitne rekli da su im sva vozila na terenu te da sam dovezem dijete a pošto godinama nemam nikakvog prekršaja dali postoji kakva mogučnost pismenog ili usmenog upozorenja, na što mi je objasnio da se usmeno upozorenje može izdati samo na prekršaje ispod 800 kn..ali provjerivši da stvarno nemam prekršaja više od 8 god i zbog ove situacije, može mi izaći u susret, zaboravit na pojas a prekoračenje dopuštene brzine smanjit na 1000kn, da platim 2/3 pri dobijanju obveznog prekršajnog naloga..ali dobivanjem OPN u njemu piše da sam kriv za upravljanje osobnim automobilom 95 km/h umanjeno za 10km/h, kroz mjesto gdje je ograničena brzina na 50km/h, te da tijekom upravljanja nisam bio vezan sigurnosnim pojasom.. što iznosi da trebam platiti 2500 kn + sudski troškovi od 100kn..naravno da sam uložio prigovor navodeči događaj i priložio broj značke pol.službenika..

Od odgovora još ništa ali mi je država ovrhom sjela na račun..ima li to pravo iako je uložen prigovor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je Sivko u pravu si..ja prenosim pitanje ali nažalost bez svih činjenica (PN ja davno nisam vidio, rijetko vozim pa nemam ni prekršaja)..daklem, prijatelj kaže, da piše putem PP, i da je navodno to i učinjeno tako..znaći li to da PP NE MORA proslijediti prigovor prekršajnom sudu, MORA ali se to slučajno zagubi ili? Ako MORA ima li kakav trag u PP kojim se može potvrditi da je prigovor predan? Baj d wej, prijatelj tvrdi da nije dobio nikakvo konačno riješenje prekršajnog suda, niti obavjest Fine da mu se blokira račun..odlaskom tamo tek saznaje tkomu je sjeo na račun, ne i zašto ali iznos odgovara kazni..pozz..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako MORA ima li kakav trag u PP kojim se može potvrditi da je prigovor predan? Baj d wej, prijatelj tvrdi da nije dobio nikakvo konačno riješenje prekršajnog suda, niti obavjest Fine da mu se blokira račun..odlaskom tamo tek saznaje tkomu je sjeo na račun, ne i zašto ali iznos odgovara kazni..pozz..
Ima traga ako je sve napravljeno kako treba,a mozda i nema ako im je to "obicaj".

Nije dobio nista jer nije ni bilo kod suca nego je isao sistem "nije platio ali se nije ni zalio".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može ići u postaju i provjeriti gdje je zapelo, ali ako je osobno odnio, onda je moralo biti proslijeđeno. Inače ljudi uzmu sebi jednu kopiju prigovora na koji policajac lupi pečat s datumom da se zna kada je zaprimljeno, ali i bez toga bi moralo biti zaprimljeno. Uglavnom, može otići u postaju i vidjeti kako je sve teklo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Htjedoh završiti temu epilogom..prijatelj uspio naći dokaz da je prigovor u PP zaprimljen, čak su ga i našli, dobio poziv za sud, na sudu neki dan se pojavio i pol.službenik, koji je potvrdio događaj, sudac sve uzeo u obzir, smanjio kaznu na 1000, sad su u žurnom postupku, jer je Fina taman toliko i uzela (malo više al nije bitno), da se makne blokada jer je država namirena..ukratko, tako nekako ispalo..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija