ialoner objavljeno: 1. studeni 2014. Dijeli objavljeno: 1. studeni 2014. U posljednjih šest mjeseci anonimno dva puta sam bio lažno optužen za prijetnje i vrijeđanja kolega i ravnatelja, te su iznošeni neki podatci iz mog privatnog života koji nisu istiniti ili su djelomično istiniti. Podatci koji su iznijeti nisu inkriminirajući, što je najsmješnije, ne odnose se na moj neposredni rad s učenicima, nego se više odnose na moj način života, s kim se družim i slično. Učitelj sam u jednoj osnovnoj školi. Na obje anonimne prijave na uvid je izašla prosvjetna inspekcija, koja je utvrdila da se radi o neistinama, ispitali su kolege i ravnatelja, koji su sve negirali, stali na moju stranu i naveli da sve što je navedeno u prijavi nije istina. Prosvjetna inspekcija je izdala rješenje koje je potvrdilo da ni po čemu nisam kriv, da svoj posao obavljam savjesno i odgovorno. Pitali su me mogu li ne nekoga ukazati na koga bih posumnjao da bi me mogao anonimno prijaviti, ali kako sa svima imam, u najmanju ruku, korektan kolegijalan odnos, zaista to nisam mogao učiniti. Ne sumnjam niti na roditelje učenika, jer također u 15 godina rada nisam imao nikakve incidente s njima. Čak sam bio otišao i na policiju, po savjet, ali mi je inspektor rekao da su anonimne prijave u načelu teško dokazive i da bi to (čitaj između redaka) bila uzaludna borba. No, ipak me zanima stručni savjet, koliko je izvjesno otkrivanje anonimnog podnositelja prijave, kako bih mogao eventualno privatno podnijeti tužbu za klevetu, i vrijedi li podnijeti kaznenu prijavu dorhu zbog toga, a da bi spriječio eventualne daljnje moguće lažne prijave, i nastavio živjeti normalno. Unaprijed hvala na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 2. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2014. Ne podnosi se prijava DORH-u nego to ide privatnom tužbom.A počinitelja onda i treba tražit sam jer to nitko drugi neće učinit osim privatnog detektiva. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 2. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2014. Sve rečeno. Samo bih dodao da vam je počinitelj sasvim sigurno poznat, jer kako bi drugačije znao za te činjenice iz vašeg osobnog života, a koje su "djelomično točne"? Razmislite malo, radi se o osobi koja vam je relativno bliska, a kojoj ste na neki način, nekom riječju, djelom ili propustom "stali na žulj", pa se sada sveti ovakvim djetinjastim prijavama. Kada dođete do njezina identiteta, imate mogućnost goniti je i kazneno i parnično. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ialoner odgovoreno: 2. studeni 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2014. Hvala na brzim odgovorima. Stvarno nemam razloga ni na koga sumnjati, i to je u cijeloj priči najbizarnije. Činjenice iz privatnog života nisu nikakove "mračne tajne", nego samo su prikazane na takav način. Znači, od države ne mogu tražiti nikakvu zaštitu ili intervenciju?! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 2. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2014. Čl.150 http://www.zakon.hr/z/98/Kazneni-zakon Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 2. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2014. Znači, od države ne mogu tražiti nikakvu zaštitu ili intervenciju?! U ovom pogledu koji ističete - ne. "Preslabo" je to da bi se državna tijela uključila. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ialoner odgovoreno: 3. studeni 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 3. studeni 2014. U ovom pogledu koji ističete - ne. "Preslabo" je to da bi se državna tijela uključila. Hvala lijepo na odgovorima! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.