Jump to content

odugovlačenje presude


iby

Preporučene objave

Prekršaj je napravljen 30.12.2010., zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Prigovor sam poslao u roku, žaleći se na krivo ispunjen prekršajni nalog, tj. zaokruženo je i da se slažem sa rezultatima i da se ne slažem i da tražim vađenje krvi. Tek početkom ove godine sam dobio poziv prekršajnog suda na koji sam se odazvao i rekao da se ne osjećam krivim. Sutkinja je rekla da ću imati sučeljavanje. E sad; od 04.02 do 30.10.2014. dobio sam 6 poziva na koje sam se uredno odazivao i svaki put policajac se nije pojavio. Na zadnjem pojavljivanju 30.10. sutkinja govori da ćemo se opet vidjet, tj. da će opet pozvati policajca. Nisam nikada kažnjavan, pa mi nije jasno do kada će ovo trajati. Da li moj slučaj može završiti u zastari, ako se ne donese presuda do 30.12.2014. Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

presuda(u tvom slučaju) mora biti pravomočna do 30.12.2014,kako ne bi nastupila zastara,a u roku 3 godine od pravomočnosti moraju naplatiti kaznu(dal ovrha,izatvor ili rad za opče dobro)kako ne bi nastupila zastara izvršenja kazne.

 

ne znam dal imaš pravo žalbe ,na presudu ukoliko imaš ,žali se čisto formalno i upadaš u zastaru.

 

moje mišljenje je svakako se pojavi na sudu jer sutkinja i zeli da se ne pojaviš u tom slučaju če ti donesti presudu čak i da se policajac nije pojavio,dok ovako ako se policajac ne pojavi a ti dojdeš opet odgoda i vjerovatno zastara...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

 

pitam se kako sam zaprimio prekjučer prekršajni nalog sa navedenim iznosom kazne u tekstu i samo priloženom uplatnicom za platit troškove prekršajnog naloga pitam se dali ako pišem žalbu moram platit troškove prekršajnog naloga bez obzira na žalbu ili se u tom slučaju ne plaćaju ni troškovi prekr. naloga, unaprijed zahvaljujem na brzom odgovoru,

 

Lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uglavnom, bio sam na sudu 08.12. i ipak se pojavio policajac na sučeljavanju. Danas mi je došla presuda, kazna 2000 kn i 6 mjeseci bez vozačke ( u pitanju je bilo 1.12 alkohola). Piše u presudi da imam pravo žalbe u roku 8 dana Visoko prekršajnom sudu u Zg. Zanima me da li imam OSNOVE NA ŽALBU, a to je neispravno ispunjen zapisnik o alkotestiranju, zaokruženo je da ne poričem rezultate i da poričem rezultate i tražim vađenje krvi. Policajac je rekao, da je to ispravno ispunjen zapisnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa naravno de ćeš se žaliti na VPS forumaši nisu bili u pravu gore kad su ti rekli da nemasš pravo žalbe.na sve te velike prekršaje imaš pravo žalbe na VPS.

 

tako je meni bilo negdje prije i VPS mi je samo potvrdio prvostupanjsku ali sam dobio nekih pola godine vremena pa ti sad gledaj jel hoćeš ili nečeš.

 

piši prigovor i na VPS i npr moli za smanjenje kazne ili tako nešto i to će veće davno biti u zastari...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rekli ste mi da žalbu pošaljem zadnji dan preporučeno sa povratnicom. E sad, ja sam presudu primio 19-tog(petak) i koji mi je zadnji dan (25. i 26.12. su blagdani)? Da li mi je kasno poslati 27.12.(subota)? Znam da sam malo naporan, ali mi je svaki dan bitan. Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zadnji dan roka bio bi u subotu 27/12, ali imajući u vidu odredbu čl. 123. st. 4. Prekršajnog zakona, obzirom se radi o suboti, zadnji dan roka biti će vam ponedjeljak 29/12. Iako, možete poslati i u subotu, bitno da je poštom preporučeno s povratnicom, da imate dokaz o slanju. Sa 31/12 nastupit će zastara.

 

P.S. Niste ništa dosadni, ne brinite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija