iby objavljeno: 1. studeni 2014. Dijeli objavljeno: 1. studeni 2014. Prekršaj je napravljen 30.12.2010., zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Prigovor sam poslao u roku, žaleći se na krivo ispunjen prekršajni nalog, tj. zaokruženo je i da se slažem sa rezultatima i da se ne slažem i da tražim vađenje krvi. Tek početkom ove godine sam dobio poziv prekršajnog suda na koji sam se odazvao i rekao da se ne osjećam krivim. Sutkinja je rekla da ću imati sučeljavanje. E sad; od 04.02 do 30.10.2014. dobio sam 6 poziva na koje sam se uredno odazivao i svaki put policajac se nije pojavio. Na zadnjem pojavljivanju 30.10. sutkinja govori da ćemo se opet vidjet, tj. da će opet pozvati policajca. Nisam nikada kažnjavan, pa mi nije jasno do kada će ovo trajati. Da li moj slučaj može završiti u zastari, ako se ne donese presuda do 30.12.2014. Unaprijed hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 2. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2014. Nije krivo ispunjen nalog nego se radi o zapisniku o alkotestiranju. Dakako da će u zastaru do kraja godine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iby odgovoreno: 2. studeni 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2014. Točno, zapisnik o alkotestiranju Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iby odgovoreno: 21. studeni 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 21. studeni 2014. Danas mi je došao poziv za novu raspravu 08.12.2014. i nisam ga htio primiti. Rok za podizanje poziva je 5 dana u pošti. Zanima me, da li sutkinja može donijeti presudu i bez mog prisustva, pošto poziv nije dostavljen. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 21. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 21. studeni 2014. može. i hoće. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iby odgovoreno: 21. studeni 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 21. studeni 2014. Znači, nema nikakve šanse da prekršaj završi u zastari. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 21. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 21. studeni 2014. Danas mi je došao poziv za novu raspravu 08.12.2014. i nisam ga htio primiti.Ako je poštar napisao "odbio" primit onda si sve rekao sutkinji. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iby odgovoreno: 21. studeni 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 21. studeni 2014. Poštara osobno znam i ostavio mi je žuti papirić, tj. kao da nije nikoga našao doma. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 21. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 21. studeni 2014. Onda si malo u + ali te muči odgovor od Bovu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iby odgovoreno: 21. studeni 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 21. studeni 2014. Onda si malo u + ali te muči odgovor od Bovu. Točno tako, ako je kako Bovu kaže, onda bolje da se pojavim na sudu po 7 put. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 21. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 21. studeni 2014. I tražiš suočenje s policajcem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivan.z odgovoreno: 21. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 21. studeni 2014. presuda(u tvom slučaju) mora biti pravomočna do 30.12.2014,kako ne bi nastupila zastara,a u roku 3 godine od pravomočnosti moraju naplatiti kaznu(dal ovrha,izatvor ili rad za opče dobro)kako ne bi nastupila zastara izvršenja kazne. ne znam dal imaš pravo žalbe ,na presudu ukoliko imaš ,žali se čisto formalno i upadaš u zastaru. moje mišljenje je svakako se pojavi na sudu jer sutkinja i zeli da se ne pojaviš u tom slučaju če ti donesti presudu čak i da se policajac nije pojavio,dok ovako ako se policajac ne pojavi a ti dojdeš opet odgoda i vjerovatno zastara... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iby odgovoreno: 21. studeni 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 21. studeni 2014. Hvala na savjetima. Ne znam da li imam pravo na prigovor na eventualnu presudu, jer sam 2010. uložio prigovor na obavezni prekršajni nalog. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 22. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 22. studeni 2014. Nemaš. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iby odgovoreno: 23. studeni 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 23. studeni 2014. Hvala svima na odgovorima i savjetima, ali ja bi zaključio temu pitanjem sa početka , da li sutkinja može donijeti presudu 08.12., pošto mi pošiljka nije uručena? Znači pošiljka se vraća pošiljatelju. Nisam je odbio, jednostavno "nikog nije bilo doma". Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 23. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 23. studeni 2014. Može jer si ti ionako na početku dao svoj iskaz.A bolje ti je pojavit se i tražit opet sučeljavanje a onaj ne mora opet dolazit. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
potemkin885 odgovoreno: 28. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2014. Pozdrav, pitam se kako sam zaprimio prekjučer prekršajni nalog sa navedenim iznosom kazne u tekstu i samo priloženom uplatnicom za platit troškove prekršajnog naloga pitam se dali ako pišem žalbu moram platit troškove prekršajnog naloga bez obzira na žalbu ili se u tom slučaju ne plaćaju ni troškovi prekr. naloga, unaprijed zahvaljujem na brzom odgovoru, Lijep pozdrav. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 28. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 28. studeni 2014. Ne plaćaš izdavanje prek naloga ako ćeš se žalit.Možeš uplatnice i bacit. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iby odgovoreno: 19. prosinac 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2014. Uglavnom, bio sam na sudu 08.12. i ipak se pojavio policajac na sučeljavanju. Danas mi je došla presuda, kazna 2000 kn i 6 mjeseci bez vozačke ( u pitanju je bilo 1.12 alkohola). Piše u presudi da imam pravo žalbe u roku 8 dana Visoko prekršajnom sudu u Zg. Zanima me da li imam OSNOVE NA ŽALBU, a to je neispravno ispunjen zapisnik o alkotestiranju, zaokruženo je da ne poričem rezultate i da poričem rezultate i tražim vađenje krvi. Policajac je rekao, da je to ispravno ispunjen zapisnik. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iby odgovoreno: 19. prosinac 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 19. prosinac 2014. I još jedno pitanje...ako se žalim Visoko prekršajnom sudu, da li je moguća zastara jer je prekršaj počinjen 30.12.2010.? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gsxrsoma odgovoreno: 20. prosinac 2014. Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2014. pa naravno de ćeš se žaliti na VPS forumaši nisu bili u pravu gore kad su ti rekli da nemasš pravo žalbe.na sve te velike prekršaje imaš pravo žalbe na VPS. tako je meni bilo negdje prije i VPS mi je samo potvrdio prvostupanjsku ali sam dobio nekih pola godine vremena pa ti sad gledaj jel hoćeš ili nečeš. piši prigovor i na VPS i npr moli za smanjenje kazne ili tako nešto i to će veće davno biti u zastari... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 20. prosinac 2014. Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2014. I to po mogućnosti učinite zadnji dan roka za žalbu, poštom preporučeno s povratnicom. Dobivate na vremenu, a zastara je tu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iby odgovoreno: 20. prosinac 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2014. Hvala svima na odgovorima i savjetima. Najmanje kako vam mogu zahvaliti je, bez obzira na konačnu presudu, javim kako je sve završilo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iby odgovoreno: 21. prosinac 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 21. prosinac 2014. I još jedno pitanje. Ja sam iz Rijeke. Da li žalbu moram slati u Zagreb na VPS, ili na Prekršajni sud u Rijeci. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 21. prosinac 2014. Dijeli odgovoreno: 21. prosinac 2014. Čl. 199. Prekršajnog zakona - sudu koji je donio odluku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iby odgovoreno: 22. prosinac 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 22. prosinac 2014. Rekli ste mi da žalbu pošaljem zadnji dan preporučeno sa povratnicom. E sad, ja sam presudu primio 19-tog(petak) i koji mi je zadnji dan (25. i 26.12. su blagdani)? Da li mi je kasno poslati 27.12.(subota)? Znam da sam malo naporan, ali mi je svaki dan bitan. Unaprijed hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 22. prosinac 2014. Dijeli odgovoreno: 22. prosinac 2014. Zadnji dan roka bio bi u subotu 27/12, ali imajući u vidu odredbu čl. 123. st. 4. Prekršajnog zakona, obzirom se radi o suboti, zadnji dan roka biti će vam ponedjeljak 29/12. Iako, možete poslati i u subotu, bitno da je poštom preporučeno s povratnicom, da imate dokaz o slanju. Sa 31/12 nastupit će zastara. P.S. Niste ništa dosadni, ne brinite. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iby odgovoreno: 31. prosinac 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 31. prosinac 2014. Kao što ste mi savjetovali tako sam i postupio, Poslao sam poštom 27/12 i danas dobio povratnicu. E sad, ima jedna zanimljivost na povratnici koja mi nije jasna. Datum primitka od strane suda je 28/12 (nedjelja), pa mi nije jasno kako je to moguće!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 1. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 1. siječanj 2015. Jeste li slali preporučeno? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iby odgovoreno: 1. siječanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 1. siječanj 2015. Da, preporučeno s povratnicom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 1. siječanj 2015. Dijeli odgovoreno: 1. siječanj 2015. Onda je žalba predana na dan zaprimanja iste na pošti, ne dana kada je fizički stigla na sud. A zašto je na sudu stavljeno da je zaprimljeno u nedjelju - to ili je greška ili ne znam što bi bilo. Ali, ponavljam - za vas je bitan datum zaprimanja na pošti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.