Jump to content

upravljanje neregistriranim autom


anton887

Preporučene objave

uhvaćen sam da upravljam automobilom od rođaka s lažnim registracijama? Napisali su kaznu na moje ime? Tko bi trebao prekršajno i kazneno odgovarati ? Također, da li sam trebao znati prije nego sam sjeo u auto da su stavljene lažne registracije i da se s takvima vozim?

 

hvala Vam lijepa svima na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uhvaćen sam da upravljam automobilom od rođaka s lažnim registracijama? Napisali su kaznu na moje ime? Tko bi trebao prekršajno i kazneno odgovarati ? Također, da li sam trebao znati prije nego sam sjeo u auto da su stavljene lažne registracije i

Za prekrsaj ces se zalit da kad si posudjivao auto istog si pitao da li je sve u redu s vozilom /ispravnost i dokumentacija/ a kod kaznenog da nisi ti stavio lazne plocice sto valjda i nisi.A i pitanje je da li ce tebe prijavljivat ili rodjaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebao si znati i ti ćeš odgovarati, prekršajno i kazneno.

 

Na sudu se možeš braniti da nisi znao, ali za prekršaj to nije bitno i svejedno ćeš biti osuđen, dok ćeš na kaznenom vidjeti kako će postupak teći.

 

hvala svima na odgovorima i savjetima. Drot, vas molim da mi kažete po kojem propisu i članku vozač (ne vlasnik) mora znati i pregledavati svu dokumentaciju prije nego krene u promet s posuđenim vozilom? Ovo je čisto pitanje, da se znam spremiti...hvala Vam svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po čl.238 st.7 i 8 ZSPC a kriv je vozač.Da li će vozač provjeravat bilo što vezano za vozilo i dokumente samo je njegov problem ali i odgovornost.Ali zato postoji sud i njegova sudska praksa vezane za takve situacije.

 

prije svega hvala svima..Sivko, da li imate neke primjere iz prakse gdje je okrivljeni vozač oslobođen u ovakvim ili sličnim situacijama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija