anton887 objavljeno: 2. studeni 2014. Dijeli objavljeno: 2. studeni 2014. uhvaćen sam da upravljam automobilom od rođaka s lažnim registracijama? Napisali su kaznu na moje ime? Tko bi trebao prekršajno i kazneno odgovarati ? Također, da li sam trebao znati prije nego sam sjeo u auto da su stavljene lažne registracije i da se s takvima vozim? hvala Vam lijepa svima na odgovorima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 2. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2014. Trebao si znati i ti ćeš odgovarati, prekršajno i kazneno. Na sudu se možeš braniti da nisi znao, ali za prekršaj to nije bitno i svejedno ćeš biti osuđen, dok ćeš na kaznenom vidjeti kako će postupak teći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 2. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2014. uhvaćen sam da upravljam automobilom od rođaka s lažnim registracijama? Napisali su kaznu na moje ime? Tko bi trebao prekršajno i kazneno odgovarati ? Također, da li sam trebao znati prije nego sam sjeo u auto da su stavljene lažne registracije i Za prekrsaj ces se zalit da kad si posudjivao auto istog si pitao da li je sve u redu s vozilom /ispravnost i dokumentacija/ a kod kaznenog da nisi ti stavio lazne plocice sto valjda i nisi.A i pitanje je da li ce tebe prijavljivat ili rodjaka. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 2. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2014. Kazneno će po meni, ići gotovo sigurno protiv vlasnika automobila, jer je u konačnici i on taj, koji je krivotvorio "rege". Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anton887 odgovoreno: 2. studeni 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2014. Trebao si znati i ti ćeš odgovarati, prekršajno i kazneno. Na sudu se možeš braniti da nisi znao, ali za prekršaj to nije bitno i svejedno ćeš biti osuđen, dok ćeš na kaznenom vidjeti kako će postupak teći. hvala svima na odgovorima i savjetima. Drot, vas molim da mi kažete po kojem propisu i članku vozač (ne vlasnik) mora znati i pregledavati svu dokumentaciju prije nego krene u promet s posuđenim vozilom? Ovo je čisto pitanje, da se znam spremiti...hvala Vam svima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 3. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 3. studeni 2014. Po čl.238 st.7 i 8 ZSPC a kriv je vozač.Da li će vozač provjeravat bilo što vezano za vozilo i dokumente samo je njegov problem ali i odgovornost.Ali zato postoji sud i njegova sudska praksa vezane za takve situacije. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 3. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 3. studeni 2014. Naglasio sam da je krivnja za prekršaj nepobitna, jer se za prekršaj odgovara za nehaj. Znači, odgovoran si i ako te nije bilo briga i ako se nisi interesirao. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anton887 odgovoreno: 3. studeni 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 3. studeni 2014. Po čl.238 st.7 i 8 ZSPC a kriv je vozač.Da li će vozač provjeravat bilo što vezano za vozilo i dokumente samo je njegov problem ali i odgovornost.Ali zato postoji sud i njegova sudska praksa vezane za takve situacije. prije svega hvala svima..Sivko, da li imate neke primjere iz prakse gdje je okrivljeni vozač oslobođen u ovakvim ili sličnim situacijama? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 5. studeni 2014. Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2014. Nemam ali ne znaci da se prigovor ne moze napisat i trazio oslobadjanje pa kako ispadne. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Amper odgovoreno: 15. prosinac 2014. Dijeli odgovoreno: 15. prosinac 2014. svejedno ćeš biti osuđen... Od kud ti znaš da će biti osuđen? Vidovitost? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 15. prosinac 2014. Dijeli odgovoreno: 15. prosinac 2014. Ne nego jer je kriv za prekrsaj upravljanja neregistriranim i neosiguranim vozilom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 16. prosinac 2014. Dijeli odgovoreno: 16. prosinac 2014. Iskustvo, a i zdrava logika jer je prekršaj nepobitno počinjen i on je počinitelj, a odgovara se i za nehaj, tako da nema "nisam znao". Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.