Jump to content

povrat uloženog


columbo

Preporučene objave

Pozdrav! Situacija je ovakva; na imanju(dvorištu) svojih roditelja sagradio sam puno toga(radionu+skladište,malu radionu,garaže,zavozio dvorište,komplet adaptirao prizemlje kuće itd)uložio cca 20000+25000e.

Imam jos dva brata i usmenim dogovorom s roditeljima dogovorili raspodjelu imanja tako da si svako može radit i gradit i sređivat život. Nakon nekog vremena sam se rastao i djeca su pripala ženi na skrbništvo,nisam mogao dozvolit da se seljakaju po stanovima pa sam odlučio da ostanu na imanju s obzirom da sam non stop na terenu i jako kratko boravim doma. Nakon 9 mjeseci braća i roditelji izbacili su ih van bez mog znanja i najmlađi brat je uselio u prizemlje kuće i zaposjeli sve. Sad sa novom obitelji sam podstanar jedva krpamo kraj s krajem. Ostao sam u dobrim odnosima sa braćom i roditeljima. Neznam šta napravit molio sam ih u par navrata da mi pomognu ali odgovor je uvjek bio negativan i zavrsio sa svađom i podrugljivim osmjehom i izjavama da šta bih htio da sam otišao. Jednom prilikom mi je mater rekla "šta bi ti htio imaš li kaj na papiru ili koji račun da si ti to napravio ili uložio". Na glasu su kao jedni od najpoštenijih u kraju a prema meni uh.... Sad nedugo sam saznao da su jednom od brače digli kredit na hipoteku a on sve razj... Jesam li glup ili lud ili ne normalan da sam se dao obrlatit da nemam pravo na nista.

MOLIM VAS za savjet ! Imam li kakvo pravo tražit ulozeno i ako da na koji način ga ostvarit. HVALA UNAPRIJED!!!! Zaboravio sam reći da ne tražim nikakav dio ili nasljedstvo već samo što sam uložio. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Preporučam da sve što imate od dokaza, uzmete i pokažete odvjetniku. On će po izvršenom uvidu biti u mogućnosti da vam dade najbolji mogući savjet.

 

Ovako na prvu, vrlo solidne osnove za uspjeh imate. Ali, jedno je to napisati ovako "na neviđeno", a drugo je realnost. Iz tog razloga sugeriram odlazak do odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na pomoći i savjetu,potvrdili ste moje pretpostavke. Neznam kad budem ali otići ću sigurno,samo moram prvo skupit novaca jer neznam kolko bu me sve to koštalo. Još samo jedno pitanje imam li pravo tražit naknadu za koristenje objekata za to razdoblje kad me nije bilo. HVALA! HVALA PUNO!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pismeno (preporučeno i sa povratnicom) od vlasnika kuće traži povrat ulaganja ili priznavanje prava vlasništva na djelu nekretnine.

ako na pristane na povrat ulaganja podnesi tužbu i traži povrat ulaganja sa zakonskim zateznim kamatama (po svakom računu od dana kad glasi račun) ili od šreuđenja.

ulagao si u nekretninu, uz odobrenje vlasnika, da bi tvoja obitelj imala gdje živiti.

dok te nije bilo istjerali su tvoju obtelj (djecu ) i bivšu (majku djece). uskratili su ti pravo uživanja zbog čega si i ulagao u nekretninu uz odobrenje vlasnika.

 

smatram da se u ovom slučaju nebi mogla primjeniti odluka Vrhovnog suda RH Broj: Rev 580/07-2obzirom da ti je uskračeno pravo na korištenje nekretnine u koju si ulagao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija