Jump to content

obveza odvjetnika


abcjj4313

Preporučene objave

Općinski građanski sud u 2010.g. nakon povlaćenja tužbi donosi rješenje kojim se meni - tužitelju nalaže nadoknada troškova parničnog postupka u roku od 8 dana.

Odvjetnik - punomoćnik u ovom predmetu, me 2013.g. pismeno obavještava kako ću od tuženika dobiti obračun potraživanja, s kopijom gore navedenog rješenja.

Napominjem kako se radlilo u tužbama radnika (navodno više od 1000 tužbi) prema poslodavci u vezi primjene kolektivnog ugovora.

 

Obračun potraživanja od tuženika - poslodavaca sam dobila u 10/2014.g. kojim osim nadoknade parničih troškova moram platiti i pripadajuće kamate za period od 2010.g. do danas (gotovo 70% vrijednosti glavnice).

 

Na pitanje zašto su presude stajale tako dugo kod odvjetnika, njegov odgovor je bio da se nastojalo dogovoriti s tuženikom o nenaplati dijela potraživanja, pa i kamata, ali nije uspjelo.

 

Imam li kakva prava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar vam u rješenju suda nisu bili specificirani troškovi koje ste dužni platiti?

 

Jesu, parnični troškovi. Međutim ja sam svoje rješenje prvi put vidjela tek 2013.g. (tri godine od datuma rješenja). O presudama se na sastancima sindikata, odvjetnika (angažiran od strane sindikata), radnika uvijek govorilo općenito - da, donesen su neke presude, rješanja - nikad konkretna imena ljudi. Tek kad je poslodavac krenuo sa naplatom troškova, dobili smo od odvjetnika naše presude, rješenja.

Vjerujem da, (kako se na početku priče, sindikat obvezao platiti sve troškove), odvjetnik nije slao pojedinačna rješenja, nadajući se kako će poslodavac odustati od naplate, pa time i sindikat neće imati obvezu nadoknade troškova postupka prema radnicima. O kamatama nikad niko nije rekao ni riječ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Činjenica da niste našli vremena da se upoznate sa detaljima presude - ne opravdava vas. Dapače. To je posao stranke - da brine o tijeku postupka. Gdje je konkretno zapelo u komunikaciji u vašem slučaju - sami znate.

 

Sugeriram pokušaj dogovora (sindikat, poslodavac, radnici). U protivnom će ići ovrha, jer dužni jeste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija