Jump to content

Predala stan, a zatajila šupu


teolen

Preporučene objave

Kupnjom stana u posjed nismo dobili šupu. Stan pronašli preko agencije. Prethodni vlasnik navodi kako uz stan nema šupe te u ime toga nešto smanjio kupoprodajnu cijenu. Adaptacijom stana, mjerenjem površine podova pod parketom i ploćicama, utvrđen nedostatak oko 6 m2. Pri izradi energetskog certifikata kod zadnje prodaje, isto također nije uočeno.

Uvidom u povijesni ugovor 1 vlasnika, utvrđeno da stanu pripada oko 6 m2 (obračunskih) stvarno cca 12 m2. Pronađena šupa. Stanari zgrade potvrdili pripadnost šupe stanu. Ljuti zbog neplaćanja prićuve od samog uvođenja prićuve, 1. vlasnika i kasnije njegove supruge.

Naknadnim provjerama utvrđeno da je supruga 1. vlasnika prešutila 2., 3. i 4. vlasniku postojanje šupe u kojoj i danas drži svoje stvari.

Razlog: "1. vlasnik i supruga zajednički potpisali kupoprodajni ugovor davne 2001. radi prodaje predmetnog stana, nakon toga se iz nama nepoznatog razloga rastaju, supruga ostaje u stanu i ne želi van, postupak radi iseljenja pokreće i vodi 2. vlasnik (danas pokojni), 3. vlasnica naslijedila stan ostavinskom raspravom, nastavlja postupak, 4. vlasnik, sin 3. vlasnice, stan dobio darovnim ugovorom, vodio postupak do kraja i 2013. godine provedena doložacija.

Kupili smo stan početkom 2014. od 4. vlasnika, preko agencije.

U kontaktu s suprugom 1. vlasnika, koja je kasnije i deložirana iz stana, ista odbija odnijeti svoje stvari iz šupe. Šupa je prema izvatku Gruntvonice u kvadraturiu stana ali se posebno ne navodi u opisu stana. Šupa je vidljiva u ugovoru kada je stan kupljen od građevinske tvrtke koja je izgradila zgradu. U više navrata je dolazila u šupu dok nas nije bilo u zgradi. Prenijeli susjedi.

Molim Vas za pravni savijet ili prijedlog što učiniti u ovom slučaju.

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija