Marakul objavljeno: 22. kolovoz 2006. Dijeli objavljeno: 22. kolovoz 2006. Poštovanje. Ja nažalost nisam pravnik nego sam ekonomist iako radim na poslovima regulative u jednoj državnoj tvrtci. Zato bih zamolio pravnike koji se razumiju u to da mi kažu (iako sam čitao Zakon o radu nisam uspio shvatiti to) da li ja mogu uz puno radno vrijeme kod jednog poslodavca raditi još negdje i na koji način? Dali na ugovor o djelu, honorarno ili kako? Unaprijed se zahvaljujem na svim odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 22. kolovoz 2006. Dijeli odgovoreno: 22. kolovoz 2006. Može ugovor o djelu, a može i ugovor o radu, zavisi od konkretne situacije (od slučaja do slučaja) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 22. kolovoz 2006. Dijeli odgovoreno: 22. kolovoz 2006. Ako radite puno radno vrijeme kod jednog poslodavca ne možete biti u radnom odnosu kod drugog poslodavca. Biti u radnom odnosu s dva ili čak više poslodavca je moguće samo ako za svakog radite nepuno radno vrijeme. Puno radno vrijeme je 40 sati tjedno! Međutim, moguće je da temeljem ugovora o djelu izvršite nekekav posao. U tom slučaju radite kao izvršitelj za naručitelja, a ne kao radni za poslodavca. Posebno napominjem da ukoliko se radi o radu koji ima obilježja posla za koji se zasniva radni odnos smatra se da radite na crno. Stoga naručitelj iz ugovora o djelu (a zapravo poslodavac) može prekršajno odgovarati. Rizik je dakle na naručitelju, odnosno poslodavcu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Marakul odgovoreno: 22. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 22. kolovoz 2006. Shvaćam. Kao dodatni posao sam mislio na prijevode tekstova sa engleskog jezika na naš i obrnuto. To bi se moglo smatrati djelom jer bi se radilo o specifičnom tekstu, zar ne? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 22. kolovoz 2006. Dijeli odgovoreno: 22. kolovoz 2006. Da. Prijevod tekstova je posao koji se može obavljati temeljem ugovora o djelu. Bitan je rezultat rada, tj. prijevod teksta. Prijevod se ne radi po uputama i nalozima naručitelja, u raspoloživom vremenu koje određuje izvršitelj, a ne u propisanom vremenu. Prijevod se može povjeriti nekoj trećoj osobi...itd. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Marakul odgovoreno: 23. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 23. kolovoz 2006. Zahvaljujem na pojašnjenju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 29. kolovoz 2006. Dijeli odgovoreno: 29. kolovoz 2006. Da li bi se posao tajnog kupca moga odrađivati ugovorom o djelu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 29. kolovoz 2006. Dijeli odgovoreno: 29. kolovoz 2006. Koji je to posao? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.