Jump to content

dokaz o očinstvu i pravo nasljedstva


isapas

Preporučene objave

Molila bih Vas da mi objasnite koja su moja prava i koji je postupak prilikom ostavinske rasprave ako nema oporuke,nakon smrti mog biološkog oca koji je osporavao očinstvo iako je na sudu utvrđeno isto navodna rodbina osporava moju veza sa bilo čime tako i sa pravom nasljedstva i na koji način mogu doći do dokumenta po kojem je utvrđeno očinstvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imala sam 2 godine kada se postupak odvijao a dokumenti su postojali, ostali su kod bake koja je umrla a kuća prodana,majka se preudala a sadašnji očuh nije htjeo komplikacije oko svega pa majka nije marila o tome,postupak je pravomočno riješen iako su mi u općinskom sudu na kojem se odvijao postupak rekli da do tog podatka oni ne mogu doći pa mi sada nije jasno gdje da dođem do tog dokumenta koji mi je potreban jer sam jedini bliži krvni srodnik a otac je preminu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jel vam otac uplaćivao uzdržavanje možda? Odnosno je li ga majka tražila u vaše ime?

 

osim 2 rate uplačene alimentacije nikakve druge financijske niti bilo kakve obaveze nije imao prema meni,nismo bili nikada u kontaktu a navodno mi je svo vrijeme uplačivana alimentacija ali majka nikada ništa nije dobila,tako barem kaže njegova šogorica

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morali biste imati određenu dokumentaciju o tome da je on vaš otac, dakle sudsku presudu kojm je utvrđen vašim ocem, sudsku presudu kojom mu je određeno uzdržavanje vas kao svog djeteta, upis činjenice očinstva u matičnoj knjizi, njegovo eventualno priznanje vas kao svog djeteta (može i u oporuci) i sl. U protivnom, moguće su komplikacije ako ostatak rodbine, kako kažete, ne želi ni čuti za vas i osporava činjenicu da ste vi dijete ostavitelja.

 

Dakle, neka majka pokuša naći tu presudu/e ili bilo što od dokumentacije u kojoj se spominje činjenica očinstva, ili pokušajte osobno otići do suda pa neka provjere još jedanput, imaju li ili ne taj spis u arhivi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija