Jump to content

Uzdržavanje punoljetnog djeteta


makadam

Preporučene objave

Poštovanje.

Imam sina koji će navršiti u 12 mjesecu 18 godina. Trenutno je u 4 razredu srednje škole i misli upisati fakultet. Odlučio je otići od mene jer smatra da ne dobija dovoljno novaca. samohrana sam majka i plaća mi je oko 4 tisuće. Živimo ja, on i još dvoje malodobne djece zajedno. Samo ja radim. Ukratko dajem mu koliko mogu izdvojiti. Prijeti mi da će me tužiti za uzdržavanje kada se odseli i da ću mu morati plačati 2000 Kn mjesečno dok god se redovno školuje + još 2 godine poslije završetka studija. Kaže da je pročitao zakone i da sam to dužna kao roditelj.

Zanima me dali je to istina!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nekome odmah ne odgovorim nemojte se ljutiti jer ovo nije moj račun nego kolege s posla koji mi je i preporučio ovaj forum.

Moj sin dobija oko 400 Kn mjesečno. Naime ja stvarno ne mogu više odvojiti. Koliko sam načula misli otići živjeti sa bakom koja će mu plačati sve, a tih 2000 Kn će mu biti džeparac od mene. Ja sa bakom (mama od moga pokojnoga muža) nisam u dobrim odnosima i ne pričamo.

No, to je nevažno za cijelu priču. Zanima me može li pravno on to napraviti i dali ću ja morati plačati tako visoko uzdržavanje?

Još jednom hvala svima na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako dijete bude podnijelo tužbu Sud će odlučiti koliko će uzdržavanje biti nakon što ocijeni sve okolnosti koje utječu na visinu iznosa uzdražavanja. Koje 2 godine nakon završetka studija!? Ako sud odredi uzdravanje ono traje sve dok se dijete redovno školuje i uredno ispunjava svoje obveze, ili nakon završenog redovnog školovanja, uzdržavanje traje do godinu dana ako se dijete ne može zaposliti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija