Jump to content

Odricanje nasljedstva u započetom ostavinskom postupku


Pero1986

Preporučene objave

Poštovani,

 

jučer, danas sam imao nakon smrti oca kao jedini nasljednik ostavinski postupak kod javnog bilježnika, ali on nije gotov pošto se još traže neki dokumenti i tek su upućeni zahtjevi za račune prema bankama.

 

Da li ja mogu prije nego što se dođe do pravomoćnosti rješenja odbiti nasljedstvo jer sam (niti nekoliko sati nakon) dobio poziv da postoje još 2 kredita koje treba podmiriti. Pošto to još traje, da li mogu povući postupak da se na mene prenese nekretnina kao i svi dugovi?

 

 

Sami krediti nadmašuju vrijednost nekretnine koju bi naslijedio. Kako se gleda ukoliko neću moći ona rečenica da naslijeđuje dugove do vrijednosti nekretnine?

 

Stoga, molim pomoć jer to su dugovi koje nikad neću moći otplatiti niti s obzirom na svoja primanja ne mogu podignuti kredite koji bi ih "zakrpali" jer bi bili i po najnižoj kamatnoj stopi veće rate nego moja sveukupna primanja (ne bi ih ni mogao dignuti, ali čisto opisno).

 

Unaprijed zahvaljujem. Znam da sam novi na forumu, ali goruća je situacija u najmanju ruku i ne želim čekati kako ne bi još nešto "uletilo".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odreći se možete sve do donošenja prvostupanjskog rješenja. Ako se tek pribavljaju podaci o ostavini, onda sasvim sigurno nikakvu nasljedničku izjavu još i niste dali, budući da niste imali puno saznanje o imovini i dugovima.

 

Ono što je do sada utvrđeno je vjerojatno samo to da ste zakonski nasljednik ostavitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija