Jump to content

Isplata prekovremenih u državnoj upravi


abusaef

Preporučene objave

Dakle novim kol. ug. za drž. sl. prekovremeni se kompenziraju sa 1.5 sat po satu - nema više novaca. Mene zanima da li postoji mogućnost za iznimku?

 

Konkretno, drž. službenici jednog ministarstva su sudjelovali na jednom sajmu u Zagrebu (dežuranje na štandu) i tu se sakupilo nešto prekovremenih (radilo se i u subotu). Cjelokupan iznos troška službenika se financirao iz jednog EU ureda - dakle i prekovremeni. Imaju li ti službenici dakle pravo u ovom slučaju tražiti isplatu prekovremenih sati u novcu - pošto su stranci namjenski dali novac za to?

 

Tražio sam mišljenje min. financija i rada, ali još nisam dobio odgovor.

 

Čl. 44 KOLEKTIVNI UGOVOR ZA DRŽAVNE SLUŽBENIKE I NAMJEŠTENIKE

(14) Umjesto uvećanja osnovne plaće po osnovi prekovremenog rada, službenik ili namještenik može koristiti jedan ili više slobodnih radnih dana prema ostvarenim satima prekovremenog rada u omjeru 1:1,5 (1 sat prekovremenog rada = 1 sat i 30 min redovnog sata rada) te mu se u tom slučaju izdaje rješenje u kojem se navodi broj i vrijeme korištenja slobodnih dana, kao i vrijeme kad je taj prekovremeni rad ostvaren.

uređeno: od abusaef
nadopuna
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija