Jump to content

Plaća spremačice u vrtiću


vyex

Preporučene objave

Lijepi pozdrav. Imam jedno pitanje vezano uz reguliranje plaća u dječjem vrtiću.

Naime moja majka radi kao navedena spremačica i na temelju svog 41.-godišnjeg radnog staža plaća joj je bila cca skoro 4000 kn. I tako joj je bila dobrih 15-ak godina kako radi na tom radnom mjestu. Nakon izmjene lokalne vlasti u našoj Općini vladajući su počeli uguravati 'svoje' ljude na nezakonit način i u dječji vrtić i školu i kud god se dalo i mojoj majci su smanjili plaću s tih njezinih skoro 4000 na 2800 kn uz opravdanje da je tako ministarstvo dalo nalog. A svim tetama i ravnateljici plaće tom 'kao odredbom' plaće rastu.

Mene tj. nas zanima dali takva odredba postoji od strane ministarstva i ako ne, na što se pozvati i kako pokušati spriječiti bezobrazluk lokalne vlasti po tom pitanju?

Majka ima par godina do mirovine i svi vide da joj pokušavaju smanjiti plaću tolko da se izjednači ili čak da bude manja od iznosa izračunate mirovine tako da sama odustane i makne se. -s jedne strane bi možda i trebala prepustiti svoje mjesto nekome mlađemu, ali opet to će biti najvjerovatnije netko vrlo pomno biran od strane naših općinskih čelnika i zbog toga je majka razočarana, pa čisto samo da s pravne strane znamo kako i što..i ako i dal se isplati uopće zafrkavati s time ili jednostavno ko i svi u ovoj državi da damo gaziti po sebi i šutjeti...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija