Jump to content

neiskorišteni godišnji


kumek

Preporučene objave

Pozdrav!

ako može jedna pomoć i mudar savjet, naime zatražio sam od bivše firme naknadu za neiskorišteni godišnji i javili su mi sad da nemam pravo. Evo kratki opis problema:

 

 

Moj radni odnos s tvrtkom započet je 15.07.2013. te čl. 77. stavka 3. Zakona stječem pravo na godišnji odmor nakon šest mjeseci neprekidnog radnog odnosa. Međutim bilo mi je onemogučeno korištenje godišnjeg odmora zbog manjka radne snage u siječnju i veljači te povečanog obima posla nakon tih mjeseci, moj godšnji odmor nikako ne može biti iskoršten do 30.06.2014. po zahtjevu poslodavca, a moram ga iskoristi do 30.06.

 

Iskorštavam godišnji odmor u trajnju tri tjedna od 30.06.2014. do 20.07.2014. te od 13.10.2014. do 19.10.2014.

 

Što mi oni sada prepisuju da sam iskoristio godišnji za 2014.,a za 2013. sam iskoristio jedan dan tj propao mi je 4 tjedna. Da li su stvarno u pravu? Napominjem da nismo bili u mogučnosti koristit isti, doslovno je bilo NE.

 

eh ima još jedna stvar, prilikom korištenja go, niti u jednom trenutku nisam dobio riješenje o korištenju go, niti sam išta potpisivao, niti sam bio obaviješten o trajanju..sve je to bio usmeni dogovor. E sad bi volio i znati, da li mogu bit bezobrazan poput njih i navest da uopce nisam ni koristio go? pošto ne postoji riješenje, tj vjerovatno postoji ali ne potpisan s moje strane? radni odnos prestao je 20.10.2014

 

Bio bih zahvalan na pomoci :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija