Jump to content

Serrena

Preporučene objave

Dobar dan!! Ovako...10 god sam u braku i majka sam troje djece u dobi od 10god., 5god. i 2god. Muž mi je priznao da me varao u nekoliko navrata tokom ovih 10god s različitim ženama,a u veljači mi je ponovno priznao nove afere i nakon toga otišao i dolazio kući u 3 navrata tokom 3 tjedna. Kada se nakon ta 3 tjedna vratio kući pokušali smo spasiti brak (tj. samo ja jer me on i dalje nastavio varati s tom istom osobom zbog koje je i otišao a da ja to nisam znala). Sada nakon 10 mjeseci sam saznala da je njegova ljubavnica trudna (navodno s njim) i on želi otići s njom. Trenutno ON radi na pola radnog vremena (plaća oko 2200kn) ali i svira (gdje zaradi još nekih od 1000-6500(ovisno svira li svatove ili po kafićima)) i našao si je još jedan posao gdje će plaču dobiti po učinku tj.provizija (prva 3mj.). Krajem ove godine bi trebao dobiti otkaz s pripadajućom otpremninom (oko 16000kn). On još ne živi s njom ali je rekao kako će otići. Imamo zajedničku kuću, automobil vrijednosti 800eura i namještaj. On kaže da bi djeci i meni ostavio da živimo u kući za koju plaća kredit mjesečno oko 800kn i ima još jedan kredit oko 800kn. JA sam na porodiljnom još 10mj i dobijem mjesečno oko 2900kn ali sam prijavljena kao zaposlena osoba, i ja također imam kredit oko 1500kn mjesečno gdje mi je on i sudužnik i jamac.

Mene sada zanimaju moja prava i prava naše djece kao npr.:

1.Čija je otpremnina ako on ode prije nego dobije otkaz?

2.Da li trebamo ići na sporazumni razvod ili (pitam zbog toga da znam kada će moja djeca imati veća prava)?

3.Kako da ja utvrdim njegovu točnu plaču ako on npr neće prijaviti sviranje ili koliko točno zaradi?

4. Da li ja mogu njega i nju tužiti za psihičko maltretiranje djece i mene tokom ovih 10mj laganja i/ili imam pravo tražiti da plate stručnu pomoć našoj djeci jer se bojim za njihovo emocionalno i psihičko stanje ....

5. nakon kojeg vremena se njihova imovina (plaća) zbraja kao dohodak kućanstva

6. uputite me MOLIM VAS koja su još naša prava i šta mogu napraviti da zaštitim svoju djecu (pravno u vidu alimentacije ili imovine čega se još sjetite) jer je ona takva osoba da će sve uskratiti mojoj djeci (pogotovo jer i ona čeka dijete) i da li imam pravo od suda tražiti zabranu prilaska za nju našoj djeci i po kojim uvjetima??

Unaprijed zahvaljujem i nadam se da će mi netko pomoći jer trenutno ne znam šta napraviti!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Probajte se sporazumno dogovoriti za razvod, alimentaciju, nekretnine i auto te skrbnistvo za djecu. S obzirom da ima mala dokazana primanja sud ce mu vjerojatno odrediti minimalnu alimentaciju. Njoj necete moci zabraniti prilazak vasoj djeci osim ako nije neka dokazano psiholoski nestabilna osoba, narkomanka, osudjivana zbog kriminala itd.......Ako se ne uspijete dogovoriti ceka vas mucan razvod koji ce trajati 5,6 mjeseci i kostati vas cca 6000 kn za odvjetnika i sudske troskove te ce sud za to vrijeme donijeti privremenu mjeru kod koga ce djeca biti i koliko ih drugi roditelj ima pravo vidjati za vrijeme trajanja razvoda. Takodjer ako se ne dogovorite oko podjele imovine ceka vas jos dugotrajniji proces + dodatni troskovi za odvjetnika i sudjenje. Imovina stecena u braku se u takvim procesima obicno dijeli popola ( kuca, auto, krediti, otpremnina ). Mislim da vam je dogovor sa bivsim suprugom najbolje rjesenje, sve ostalo ce biti mucno i za vas i za djecu....Prosurfajte malo forumom, imate puno primjera mucnih razvoda, alimentacije, bracne stecevine itd.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Odite u czss, oni ce pokusati sklopiti nagodbu o uzdrzavanju s gospodinom, koja ima snagu ovrsne isprave, ako odbije potrebno je ici sudskim putem. Bez obzira što nema nikakve odluke i što ne živi s djecom, gospodin je nositelj roditeljske skrbi te kao takav ima dužnosti prema djetetu po pitanju podizanja, odgoja i obrazovanja, neke od njegovih duznosti su: uzdržavanje u skladu sa svojim mogucnostima, posjecivanje, zbrinjavanje(ako vi niste u mogucnosti), briga po pitanju školovanja, zdravstvene zaštite, briga u kakvim uvjetima zivi(ako živi u uvjetima koji su štetni za njegovo zdravlje, psihosocijalni razvoj i sl. Dužan je zbrinuti ga i maknuti iz takve sredine), pružanje ljubavi itd. Znači ne može se samo tako odreci svojih dužnosti i ponašati se indiferentno glede djeteta i svojih dužnosti odnosno ne može reci da ga nije briga za dijete. Ako se gospodin više puta ogluši na svoje dužnosti i ponaša bezobzirno, radi se o kaznenom djelu povrede djetetovih prava iz čl 177 st 1 KZ. Odnosno grubom zanemarivanju dužnosti podizanja i odgoja djeteta. Što se tice emocionalnog zlostavljanja prema djetetu ono može biti pocinjeno ako dijete vrijeđa, prijeti mu, ismijava ga, govori protiv drugog roditelja, uskracuje ljubav. Ili ukoliko provodi zlostavljanje nad vama u prisutnosti djeteta. Tu se također radi o kaznenom djelu povrede djetetovih prava čl 177 st 2, a njegova supruga ga moze pociniti također, na gore opisan nacin. Što se tice strucne pomoci(za dijete) ona je besplatna. Da sud može zabraniti pristup mačehi ako ugrožava djetetovu dobrobit te su njeni kontakti štetni po dijete, a to su slucajevi ako zlostavlja dijete, daje mu na konzumaciju alkohol, drogu itd. Znači pod ovakvim uvjetima možete ishoditi zabranu, a ne samo zbog toga što niste u dobrim odnosima s gospođom. Moram napomenuti da djetetu ne govorite protiv oca i ne okrecete ga protiv njega(npr. Vidi kakav ti je tata, tata ne placa alimentaciju i sl.) jer to šteti po njegovo mentalno zdravlje i razvoj, a i dijete treba oba roditelja, a također i vi možete dobiti kaznenu prijavu zbog emocionalnog zlostavljanja(čl 177 st2 KZ). Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija