Jump to content

Nemogućnost pristupa zemljištu


Martina247

Preporučene objave

Poštovani,

 

Imam u vlasništvu zemljište, prvi red do mora u građevinskoj zoni ali nema pristupnog puta. Od magistrale pa sve do moje parcele djeli nas 200 m puta. Svi vlasnici susjednih parcela se slažu da se put napravi jer je naravno i njima u interesu da imaju prilazni put do svojih parcela osim jednog susjeda koji ne da svoj potpis tj pristanak da se put napravi. I naravno put se ne može napraviti dok se ne skupe apsolutno svi potpisi. Njegov razlog zašto ne da svoj potpis je taj jer je u sporu sa susjedom u vezi međe i kaže da sve dok on ne rješi taj spor da neće dati svoj pristanak za put. I naravno mi ostali bez njegovog pristanka ne možemo ništa. U općini su nam rekli da pokušamo to s njim rješiti ali ne ide.

 

Što nam je činiti? Postoji li zakon ili neko rješenje da se takvo što spriječi? (Jer to traje godinama, i ništa se ne rješava, a ja kao i ostali ne možemo niti graditi, niti prodati niti bilo što drugo sa našim zemljištima).

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

Da bi se put mogao sagraditi preko privatnog vlasništva treba biti donesena odluka (skupština LS) da je taj put od općeg interesa ,zatim treba ići u izvlaštenje privatnog vlasništva uz pravičnu naknadu , pa se tek tada može graditi put .Za put treba biti ishodovana dokumentacija ,te financijska konstrukcija .

 

Što je sa ranijim pristupima -stazama itd. ili Vam sada treba široki put za pristup motornih vozila ,kamiona i sl.

Vaš susjed zna da potpisima na papiru bez valjane odluke nema ništa i da to ne znači ništa .Prije svega treba put određene širine biti označen u prostornim planovima te nakon toga ide redovan postupak kao što je naprijed navedeno .

 

Poznat mi je jedan slučaj u PGŽ ,kada je jedan susjed skupljao potpise da se probije put preko susjedovog dvorišta i tražio bager ,jasno susjedi su tipa izignorirali i upozorili vlasnika zemljišta,što mu sudac porotnik priprema, te je na vrijeme onemogućen .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija