Jump to content

Pridruživanje tužbi – (ne)potrebno?


ivana979

Preporučene objave

Radi se o nasljedstvu novčane imovine.Nakon smrti ostavitelja u stranoj državi, jedan od tri nasljednikaje podigao ukupnu imovinu iz banke u Njemačkoj tvrdeći da je jedini nasljednik. Na novojostavinskoj raspravi u naslljedstvo su uključena ostala dvajednakopravna nasljednika. Drugi nasljednik je podigao tužbu protivprvog kako bi se nasljedstvo raspodijelilo prema ostavinskojraspravi. Postupak se vodi u Republici Srpskoj. Da li jepotrebno da i treći nasljednik podiže istu tužbu ili se priključidrugom ili ništa od toga? tj. Da li rješenje tužbe bez obzira tkoju je podnio uključuje raspodjelu svim nasljednicima?

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam u svoje ime, ali na rješenju o nasljeđivanju su ispravno navedeni svi nasljednici. Može li se pretpostaviti da se rješenje tužbe odnosi na sve stranke navedene u rješenju o nasljeđivanju? Što ako se tužba riješi a podnesena je samo u ime jednog tužitelja? Da li drugi ima pravo na obeštećenje ili ga gubi? Da li može naknadno podnijeti novu tužbu u slučaju potrebe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija