Jump to content

supruga napustila djecu i supruga molim savjet


ivanvoh

Preporučene objave

Postovani neznam uopce kako zapoceti, u cetvrtak mi je supruga poslala SMS poruku sljedeceg sadrzaja: pa dragi ja ti putujem van sama, preko ministarstva sam nasla posao, cim dobijem prvu placu dolazim po djete, dosta mi je zivota s tobom. Nakon toga je ugasila mobitel. Moram napomenuti da je do sada vec nekoliko puta na taj nacin odlazila od kuce ali bi se kroz par dana vracala, imamo troje djece u braku, kcer 19 god, sina 23, i maloljetno djete 9 god, za kojeg je napisala, da dolazi po njega.

 

Predzadnji put je otisla krajem mjeseca kolovoza ali se je za dva dana vratila, barem nam se javila sms porukom s drugog mobitela, sada se nije javila nikome.

 

Zajedno smo stekli stan koji glasi na njeno ime, preko nje je hipotekarni kredit na 80 000 svicarskih franaka, trenutna je rata 2.300 kuna, napravila je dugove na american kartici oko 6000 kn, oko 4000 na masteru zagrebacke banke, u minus je usla u privrednoj 7000 kuna, racune od rezija nije podmirivala. Ja sam trenutno bez stalnog zaposlenja ali sam mjesecno radio razne poslove neprijavljen donosio sam doma istu placu okvirno koliko i ona 5000 kuna.

 

Predpostavka je da si je ona nekoga nasla i zbrisala radi nastalih dugova.

 

Mene zanima sto ce biti sa djetetom ako ona bude dosla po njega ja malog nedam jer ona nije pouzdana osoba, sto mi je cinit ?

Kako spasiti stan da djeca ne ostanu bez svega, mogu li ja nastaviti placati njezin kredit, samo me je strah da ne ostanemo bez svega ako recimo tajno proda stan.

 

Kakvu pomoc mogu trazit, oprostite ne funkcioniram nakon ovoga bas najbolje, kad vidim u kakvom su mi i djeca stanju, imam jos nekih pitanja ali se sad nemogu koncentrirati, pa cu kasnije.

 

Kcerka i ja se brinemo za naseg malog sampiona, ali mislim da bi i djetetu trebala nekakva psih pomoc da ovo lakse prebrodi, nemam trenutno novaca za placanje psih ima li djete pravo na neku besplatnu pomoc.

 

Molim Vas nekakav savjet sto da radim i kakva je pravna situacija za dijete ako ce ga htjeti uzeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

razvod braka mogao bi biti bez nje.

ako napustu braču zajednicu više od godinu dana tada se brak može razvesti po zakonu.

utvrđivanje i podjela bračne stečevine ne.

 

ali sigurnosti radi u vlasnički list stana napravi zabilježbu spora (da ga nemože prodati kao knjižni vlasnik).

stan može prodati samo upisani vlasnik ili punomoćnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Strasno ste mi puno pomogla i puno Vam hvala, samo ne razumijem ovo najbolje "stan može prodati samo upisani vlasnik ili punomoćnik", moze li ona prodati stan ako napravimo tu zabilježbu spora ? Jer razgovarao sam sa njenom majkom (punicom svojom) ja bi sa kcerkom koja ima 19 godina na neki način pokušao placati stan, pa se bojimo da nam se kroz nekoliko godina ne desi da nam supruga ne proda stan. Jer sad trenutno nema ni traga ni glasa od nje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao vlasnik stana ona stan može prodati i putem neke agencije.

ako je cijena povoljna kupac nećpuno provjeravati. bitan je vlasnički list.

podnesi tužbu za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine(ako je stan bračna stečevina).

napravi zabilježbu spora. kad u vlasničkom listu bude upisana zabilježba spora eventualni kupacse nemožepozvati na povjerenje u zemljišne knjige (gruntovne).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija