Jump to content

Potvrda o nekažnjavanju i sigurnosna provjera


penava

Preporučene objave

Poštovani forumaši molio bih pomoć:

 

sjećam se da je nekada postojala potvrda o nekažnjavanju u svrhu zapošljavanja u inozemstvu (Švedska). Gdje i kako se ona može izvaditi u Zagrebu?

 

Drugo pitanje - da li je moguće na vlastiti zahtjev tražiti temeljnu sigurnosnu provjeru za vlastite potrebe? Naime, firma se bavi IT sigurnošću, vjerojatno će im potvrda o nekažnjavanju biti dovoljna, ali nešto su spominjali i sigurnosni certifikat. Je li moguće da ta firma traži sigurnosnu provjeru za mene, ili takvo nešto uopće nije moguće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sigurnosnu provjeru ne možete donjeti sa sobom poslodavcu, nju će u slučaju potrebe zatražiti on (poslodavac). Ona se u pravilu u državnom sektoru radi na način da ispunjate određeni formular (u nas postoje sigurnosne provejre I, II i III stupnja), i kada predate formular u jednom vremenskom periodu (vi ne znate kada točno) obavlja se provjera, sukladno podacima koje ste dali i još odrđene stvari. Obzirom da ste naveli da vam je poslodavac u Švedskoj, mislim da će vam potvrda o nekažnjavanju biti dovoljna. Naš zakonodavac je propisao norme o obavljanju sigurnosne provjere koje vrijede u nas, no to ne vrijedi u nekoj drugoj državi. Druga opcija, jest da poslodavac unajmi specijaliziranu agenciju koja to može napraviti, one postoje vani. U nas su postojale neke tvrtke tog tipa, koje su se bavili i poslovnom špijunažom, otkrivanjem lažnih proizvoda itd, međutim, ne vjerujem da će vaš poslodavac toliko daleko ići. Pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija