Jump to content

alkohol kazna sudac za prekršaje


zmaj22

Preporučene objave

Sinoć sam (3:00h) išao autom u drugo mjesto i napravio najgore mogucu situaciju si :D

 

izašo sam iz krivine i na nekih 500m vidio policijsko vozilo parkirano i policajca u reflektirajucem prsluku i odmah sam skrenio pred jednu kucu izasao iz auta (zajedno s 3 prijatelja) zakljucu auto i krenio pješice prema disku. kada sam dosao do policije policajac nas je zaustavio i trazio osobne, potom je pitao tko je vozio, sutili smo nismo odmah rekli nakon sto je drugi puta pitao tko je vozio i ako ne kazemo da cemo ici u policijsku postaju, rekao sam da sam vozio. potom mi je uzeo vozacku i alkotest napravio (1.16 promila umanjeno 1.06 promila) uzeo mi je vozacku na 12h i napisao zapisnik za promile. rekao mi je da cu ici pred suca i da ce mi on odrediti kaznu. ( Novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 do 5.000,00 kuna i 3-6 mjeseci vozacka)

 

e sad mene zanima kad dodem pred suca sve priznam kako je bilo kazem da mi je zao i da se kajem da necu vise ponovit tako sto. dali je moguce da mi sudac oprosti uzimanje vozacke a da samo platim kaznu, jer sto se tice placanja reci cu mu koliko odredi toliko cu platiti al da mi barem vozacka ostane, pošto mi je to prvi prekrsaj s alkoholom u 6godina koliko imam vozacku, a i nisam više mladi vozac. (imam upozorenje za mobitel koje sam dobio u 8mj)

i dali se to moze dogoditi u praksi da mi oprosti vozacku a kaznu koliko kaze moze i maksimalno reci

i zanima me dali da napisem žalbu i odnesem u policijsku postaju ili da cekam poziv na sud pa tamo da se branim. inace ovo mi je prvi put da sam dobio kaznu pa neznam kako to s žalbama i ostalo sta bi trebo jos napraviti.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znaci sad cekam plavu kovertu pa da vidim sta cu dobit?

policajac mi reko nakon obaljenog alkotesta i toga zapisnika da je iduce da idem kod suca za prekrsaje pa da tamo snjim pokusavam umanjit kaznu i to sve ostalo. jos mi kaze posto ti je prvi put trazi da platis kaznu a da nedobijes mjeru oduzimanja vozacke.

i dali ima sad neki rok u kojem cu dobiti taj poziv ili nalog

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma nema druge priznat pa kako bude. da nisam reko da sam ja vozio cijelu noc bi bili parkirani kraj auta, jbg opet nemos nikud otic. planiram sve priznat kako je napisano i to je to. pa se nadat da ce mi oprostiti vozacku

 

e sad mene nesto još zanima pp Vrbanja pripada Županjskom prekrsajnom sudu, a ja sam iz otoka koji pripada Vinkovačkom prekršajnom sudu. zanima me na koji cu sud biti pozvan kad dode do toga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema na zapisniku nigdje ni vozac niti bilo sta da sam bio vozac. e sad mozda na onom drugom papiru ima koji su mi dali da su uzeli vozacku na 12h al taj sam im papir vratio kad sam isao podignut vozacku. pa me ovaj zapisnik zbudio reko jel napiso krivi mi zapisnik ili je to tako normalno.

ako se moze trazit onda cu trazit domaceg suca tj. da idem u vinkovce na sud.

sva 4 smo imali podjednako alkohola tj jednako smo popili :D samo njih nisu alkotestirali

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija