Jump to content

Nevazenje dijelova Zakona?


toni_cobra

Preporučene objave

U primjeru:

 

http://www.sigurno-voziti.net/pravila/p03o1.htm

 

navedena je tvrdnja da prema

Članak 59.

(1)Na raskrižju i na drugom mjestu na kojem se upravlja prometom uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima (semaforima ili drugim uređajima), prometna svjetla za sudionike u prometu znače:

2) zeleno svjetlo – slobodan prolazak,

 

a zbog

 

Članak 34.

Sudionici u prometu dužni su postupati prema značenju prometnih svjetala i kad se to značenje razlikuje od pravila o prednosti prolaska izraženom na istom mjestu drugim prometnim znakom.

 

NE vrijede

 

Članak 34.

(2) Sudionici u prometu dužni su postupati u skladu s prometnim znakovima postavljenim na cesti i kad time odstupaju od propisa o prometnim pravilima.

 

niti

 

Članak 57.

(2) Vozač vozila koje skreće ulijevo dužan je propustiti vozilo koje, dolazeći iz suprotnog smjera, zadržava smjer svojeg kretanja ili skreće udesno, osim ako postavljenim prometnim znakom nije drukčije određeno.

 

(4) Vozač koji ulazi vozilom na cestu koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska dužan je propustiti sva vozila koja se kreću tom cestom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A ti si izgleda jedan od mnogih koji se drže one "besposlen pop i teliće krsti"..a za hijerarhiju u upravljanju prometom nikad nisi čuo..

".. Kako bi vozač koji ulazi vozilom u raskrižje znao po kojem nalogu mora postupiti, vrijedi pravilo da se postupa po nalogu više razine upravljanja prometom. To znači kad je na raskrižju ovlaštena osoba ne vrijedi semafor, ukoliko je promet reguliran semaforom ne postupa se u skladu s prometnim znakovima, ukoliko je promet reguliran prometnim znakovima ne postupa se po pravilima o prednosti prolaska propuštanjem i mimoilaženjem."..

..a gdje ovo piše, potrudi se pronaći sam kad si tako pametan..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija