Jump to content

Zemljište


Dany86

Preporučene objave

Poštovani;

 

imam problem u vezi zemljišta,dakle radi se o dvorištu koji je kupljeno u bivšoj jugoslaviji,znači imamo sve papire od toga i sada nakon raspada jugoslavije hrvatska je vratila dio nečije zemlje u to dvorište i sad me zanima da li će mi to raditi probleme kod legalizacije kuče jer živimo 50 godina na toj zemlji i nitko se nikada nije javljao,a sada po novome postoji vlasnik tog jednog djela u dvorištu,što nam je činiti i da li čemo imati problema zbog toga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak, rokovi za podnošenje zahtjeva za legalizaciju su istekli prije 2 godine, pa je malo čudno da pitate hoćete li (u budućnosti) imati problema s legalizacijom.

 

Neovisno o tome, legalizirati se može i zgrada koja se nalazi na tuđem zemljištu, a taj "nepoznat netko" se više tome ne može protiviti jer su mu rokovi da pogleda obavijest na oglasnoj ploči i time ostvari mogunost sudjelovanja u postupku ozakonjenja davno istekli.

 

Međutim, to ne znači da nećete imati problema s tako izgrađenom zgradom, jer se u postupku legalizacije "mirite" samo s državom koja vam "obećaje" da neće na vas primjenjivati građevinske odnosno urbanističke propise koje ste prekršili, ali to nema nikakve veze s pitanjima vlasništva. Dakle, stvarni vlasnik zemljišta uvijek može u redovnim sudskim postupcima zahtijevati zaštitu svoga vlasništva, bila zgrada legalizirana ili ne. Hoće li u tome uspjeti ili ne, to ovisi o puno stvari o kojima niste ništa naveli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija