Jump to content

otkaz Ugovora o radu


manca

Preporučene objave

Poštovani,

Radio sam na srednjoj školi kao nastavnik stručnih predmeta na zamjeni za kolegu koji je koristio neplačeni dopust kako bi u inozemstvu provodio vrijeme sa svojom obitelji koja tamo prebiva. Kolega se vratio, iako je javno prije odlaska obznanio da se ovaj puta neće vratiti. Naime, u iste svrhe on neplaćeni dopust često koristi, a taj dopust traje po godinu dana. No radi se o slijedećem: na školi rade dvije osobe koje ni nakon godinu dana, odnosno dvije godine, nisu položile PPDM na Učiteljskom fakultetu , niti su položile stručni ispit, a posjeduju Ugovor o zaposlenju na neodređeno vrijeme. Ja apsolutno udovoljavam stručnom spremom , završenim PPDM pri Učiteljskom fakultetu i položenim stručnim ispitom i dobivam prekid Ugovora o radu. U Zakonu izričito stoji da osoba mora u roku jedne, odnosno dvije godine položiti pedagoške predmete i stručni ispit jer se u protivnom s istim prekida Ugovor o radu. Te osobe "probile" su sve granice, a i dalje rade na školi. Moli Vas uputite me kome da se obratim i što mi je činiti? Mislim da je škola u ozbiljnom prekršaju.

Hvala. LP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za konkretan odgovor u pogledu osoba koje spominjete, bilo bi potrebno izvršiti uvid u ugovore o radu. Ukoliko u njima nije izričito naveden uvjet iz čl. 108. - 110. ugovor se ne mora raskidati. Isto tako, sa svakim novim ugovorom ponovno teku rokovi za polaganje stručnog ispita. Ne znam radi čega Vas zanimaju njihova radna mjesta, obzirom da na isto možete doći jedino procedurom ponovnog zapošljavanja (15,45 dana ili natječaj), a bez natječaja jedino ako ste tehnološki višak ili radite na nepuno neodređeno radno vrijeme u istoj školi. Za radne odnose u školi zadužena je prosvjetna inspekcija. Kada bi ona utvrdila nepravilnosti poništila bi ugovore o radu, ali to ne znači da će Vas ravnatelj izabrati na njihova radna mjesta po ponovnoj proceduri.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uostalom, dosad ste postavili 3-4 posta predstavljajući se kao muškarac i kao žena i pokušavate iznaći način da nakon prestanka ugovora o radu na određeno vrijeme bez zakonske osnove zakomplicirate život ravnatelju i unesete nemir u kolektiv poslodavca. Iz vlastitog iskustva Vam savjetujem da prihvatite realnost. U suprotnom nećete naći posao u svojoj županiji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija